f1

2016.08.27. 16:12

Újabb rekordot döntött Verstappen

A holland tehetség tovább bontogatja szárnyait.

Horváth Dániel

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen ezúttal egy 1961-es rekordot döntött meg: ezennel már ő a legfiatalabb versenyző, aki valaha az első sorból rajtolhatott. 

A rekorddöntésre nem is akárhol, Spában került sor, ami „félig” hazai versenye a Red Bull ifjú titánjának.

Belgiumban rekord számú néző látogatott ki a pályára, ami nagyban köszönhető Max Verstappen sikereinek. A barcelonai futamgyőztest rengeteg holland szurkoló támogatja a hétvégén. 

A rajongók nem hiába utaztak, és látogattak ki a pálya mellé: Max mindössze másfél tizeddel maradt el a győztes Nico Rosberg idejétől. 

Az új rekordot egy bizonyos Ricardo Rodrigueztől vette át, aki még az 1961-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén 19 évesen és 208 naposan rajtolhatott másodikként. 

„Mindig lehet jobban csinálni a dolgokat, Nico is tudta volna” – mondta Verstappen, amikor a pole pozíció közelségéről kérdezték. 

„Hogy ilyen közel vagyunk egy ennyire hosszú pályán, igazán kielégítő. Elég jól mentek a dolgok, elégedett vagyok a szurkolóim előtt elért második hellyel.”

Verstappen a rajtnál tovább fokozhatja a holland rajongók izgalmi állapotát, hiszen Nico Rosberg a lágy, míg Verstappen a szuperlágy keverékeken kezdi majd meg a Belga Nagydíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!