f1

2016.06.30. 16:56

Újabb szériák versenyzői kaphatnak F1-es licenszpontokat

Már a Formula E-ben és az ausztrál Supercars sorozatban is lehet F1-es szuperlicensz-pontokat gyűjtögetni.

Kovács Noémi

Fotó: FIA Formula E

Immár a fentebb említett két kategória is helyet kapott a Nemzetközi Automobil Szövetség Nemzetközi Sportkódexében, mint F1-es szuperclicenszpontok szerzésére jogosult széria.

Ennek alapján a Formula E-ben és az ausztrál Supercars sorozatban versenyző pilóták is gyűjtögethetik pontjaikat annak érdekében, hogy teljesítményük alapján megfelelő kredittel rendelkezzenek a Forma-1- ben való versenyzéshez.

A Formula E bajnoka – hasonlóan a GP2, az F3-as Európa bajnokság, a WEC (csak az LMP1-es kategóriával számolva), az IndyCar valamint a jövőben induló Formula-2 bajnokához – 40 pontot kap a bajnoki címért, a második-harmadik helyezett versenyzők 30 illetve 20 pontot kapnak. A negyediktől a tizedik pozícióig pedig csökkenő sorrendben osztoznak majd 10-8- 6-4-3- 2-1 egységen.

A Supercars mondhatni a DTM-el és a WTCC-vel került egy kategóriába, bár némileg kevesebb ponttal jutalmazzák a Supercars sorozat versenyzőit. A győztes 13 pontot, a második helyezett 11 egységet, míg a harmadik 9 poncot kap. Emellett ebben a szériában csak az első nyolc helyezettig osztják a licenszpontokat, 6-4- 3-2- 1 – egységgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!