f1

2016.07.25. 17:36

Vandoorné lehet Haryanto ülése a szezon második felében

Rövid a Manor listája, már ami az indonéz versenyző helyettesítését illeti.

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

Rio Haryanto ülése még mindig veszélyben van, ezt maga a versenyző erősítette meg a Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén. Köztudott, hogy az indonéz pilóta szponzorációs csomagja csupán a hungaroringi futamig biztosította Haryanto számára a versenyzési lehetőséget, így az is lehet, hogy már a soron következő Német Nagydíjon más fogja tekergetni a Manor kormányát.

Az istálló listája mindenesetre rövid, csupán 3 versenyző jöhet szóba, aki átveheti a tavaly még a GP2-ben versenyző pilóta szerepét vagy Hockenheimtől, vagy a belga versenytől kezdve. A Manor tartalékversenyzője, Alexander Rossi is szívesen beugrana a szezon hátralévő részére, de nem szabad megfeledkezni a csapat korábbi pilótájáról, Will Stevensről sem.

Azonban az előbb említett versenyzőket kenterbe verheti a McLaren tehetsége, Stoffel Vandoorne, aki tavaly hihetetlen fölénnyel nyerte meg a GP2-s bajnokságot és idén is ő szerezte a wokingi istálló első pontját a királykategóriában. Vandoorne jelenleg a japán Super Formula sorozatban versenyzik, annak csupán a mexikói F1-es hétvégéje ütközik a menetrenddel.

Azonban ha választani kell, gyanítható, hogy a belga pilóta számára a Forma-1 élvezne prioritást. Ráadásul így Ron Dennis csapata is két legyet üthetne egy csapásra: egyrészt roppant érdekes csatákat lehetne látni a Mercedes által támogatott Wehrlein és a McLaren pártfogoltja között, másrészt Vandoorne-t is maradásra bírhatják, hiszen a regnáló GP2-s bajnok kijelentette: ha a McLaren nem biztosít számára lehetőséget a Forma-1- ben, kész elhagyni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!