f1

2016.08.29. 05:34

Verstappen: „Inkább Kimi rádióüzenete volt nevetséges”

A finn világbajnok a Belga Nagydíj alatt nem egyszer nyilvánult meg indulatosan, a célpont Max Verstappen volt, aki Raikkönen szerint folyamatosan a sportszerűség határait veszegette.

Szabó Bence

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

A két karakteres versenyző többször összeakadt egymással, rajtot követően az első kanyarban értek össze, de ezt leginkább Sebastian Vettel hibájának köszönhették. Mindkettőjük autója megsérült, Kimi viszont úgy érezte, a Red Bull infú versenyzője túlságosan agresszíven védekezik. A finn pilóta a csapatrádióban is kiborult: „ki.....tt nevetséges, ahogy vezet ez a srác ”

Max Verstappen a verseny után reagált a rádióban elhangzottakra:

„Hát ez tényleg nevetséges. Hogy túlságosan agresszív lennék? Őszintén szólva, ez egy hatalmas hazugság. Egész egyszerűen csak védem a pozíciómat. Nem fogom nekik (Ferrari) csak úgy odaadni, főleg azután, amit az első kanyarban műveltek. Ha valakinek ez nem tetszik, így járt, az ő baja.”  – vágott vissza állítólagos példaképének a fiatal holland.

A heves hangulatú interjújában később hozzátette, az egyes kanyarban történteknél már el is úszott a versenye, megsérült az első szárny és a padlólemez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!