f1

2016.07.26. 13:08

Vettel egyetért Hamiltonnal Rosberg kapcsán

Büntetést érdemelt volna Rosberg a szombati időmérő után...?

Tajthi Andrea

Fotó: Varga András

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel egyetért Lewis Hamiltonnal abban, hogy rossz üzenetet közvetít a Forma-1 azzal, hogy nem büntették meg Nico Rosberget a Magyar Nagydíj időmérő edzése után.

Rosberg megúszta a büntetést, miután a versenybírák úgy ítélték, hogy kellően lelassított a dupla sárga zászlós szakaszon. Így a német megtarthatta pole pozícióját. Hamilton szerint azonban Rosberg nem lassított eléggé, és nem valószínű, hogy meg tudott volna állni, ha épp ott lett volna a pályán egy ember.

"A legrosszabb dolgo ezzel kapcsolatban, hogy mi példák vagyunk." - ért egyet Vettel. "Jövőhéten meg majd lesz egy gokart verseny, ahol dupla sárga zászlóznak, mert valaki kipördült, valaki odamegy majd segíteni neki, de a gyerekek azt gondolják majd, hogy 'nem kel nagyon lassítanom, mert az F1-ben is rendben van így, és az a csúcs kategória, nekünk is úgy kell viselkednünk'. Ez az, ami nekem nem tetszik. Korábban nem volt technológiánk arra, hogy minden szakaszt külön mérjünk, csak volt egyes, kettes, meg hármas szektor. A szabály arról szól, hogy nem javulhat az időnk sárga szektorban. A dupla sárga, ha megnézi az ember a szabálykönyvet, azt jelenti, hogy állj készen akár a megállásra is. Szerintem ha kettő vagy négy km/h-val mész lassabban, vagy kicsit korábban fékezel és csak másfél tizedet veszítesz, akkor nem voltál felkészülve a megállásra."

"Ez olyasmi, amin megpróbálunk javítani, igyekeznek fair módon kezelni a helyzeteket, hogy versenyzők befejezhessék a körüket még ha szerencsétlen helyzet is alakult ki, de véleményem szerint ez így csak rosszabb. Ahogy azt már mondtam, korábban ez egyértelmű volt: Ne javulj sárga alatt."

"Nem vagyok híve annak, hogy büntessünk mindenért, mert versenyeznünk kell, de ez nagyjából épp az a helyzet volt, amiről korábban beszéltem."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!