f1

2016.05.29. 10:03

Vettel: Nem látok okot Kimi leváltására

A négyszeres világbajnok szívesen dolgozna együtt jövőre is Räikkönennel.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen szerződése az évad végén lejár a Ferrarival, így már megindult a találgatás azzal kapcsolatban, hogy újít-e vele még egy szezonra a Scuderia, vagy mást szerződtetnek a helyére. A 2007-es világbajnok lehetséges utódjaként felmerült már Daniel Ricciardo, Nico Rosberg, Romain Grosjean, Nico Hülkenberg és Valtteri Bottas neve is, azonban Vettel úgy véli, az olasz csapatnak semmi oka sincs a finn versenyző lecserélésére.

"Minden nap más és más nevet olvasok, akiről azt mondják "Egy év múlva a Ferrarinál lehet.". Én jól kijövök Räikkönennel. Nincs másik csapattárs, aki kevésbé lenne bonyolultabb, mint ő és egyáltalán nem politikus alkat." - kezdte a német versenyző az olasz Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát.

"Közöttünk meg van a tisztelet, nyugodt típus és a magam részéről örülnék neki, ha továbbra is együtt versenyezhetnénk. Azonban ez nem tőlem függ." - tette hozzá a négyszeres bajnok, akit a lap munkatársai arról is faggattak, hogy a Ferrarinak figyelembe kellene-e vennie az ő véleményét a döntéskor. - "Igen, de nyilvánvaló, hogy a döntés nem rajtam áll. Azonban úgy gondolom, hogy az a helyes, ha a csapat a versenyzőt is bevonja az ilyen megbeszélésekbe."

És hogy Vettel szerint lehetséges-e még a bajnoki cím?

"Számos területen messze vagyunk még a tökéletestől. A csapatban nagyszerű potenciál rejlik, de sajnos nem tudunk hirtelen egy másodpercet előrántani a csomagunkból. Amennyiben össze kéne vetnem magunkat a Mercedesszel, valami hiányzik még a motor és az aerodinamika terén. Spanyolországban küszködtünk az abroncsok megfelelő hőmérsékleten tartásával, míg a többiek rögtön megtalálták a megfelelő tartományt. Ez hiba volt és csak rajtunk múlik, hogy jobb munkát végezzünk." - tette hozzá Vettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!