f1

2016.08.26. 17:10

Vettel tudja, idő kell a Ferrarinak

A német világbajnok tisztázta, továbbra is türelmes, és hisz az olasz csapatban.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

A nyári szünet előtt a Red Bull megelőzte a Ferrarit, így előrelépett a második erővé a Mercedes mögé, miután megerősítették, James Allison távozott az olasz csapattól.

„Sok jó emberünk van.” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Kimi Räikkönen Spa-ban. „Ez nem a mi problémánk. Csak kicsit nehezebb a dolgunk.”

Sőt, a Ferrari egy új specifikációjú motorral száll harcba Belgiumban – habár az Auto Motor und Sport szerint az erőforrás ténylegesen csak Monzában kerül az autóba.

Az olaszok a hétvégére egy új karosszéria csomagot is hoztak, az F1 szakértő, Marc Surer szerint azonban ez nem biztos, hogy elég lesz az előrelépéshez.

„A Ferrari egész évben fejleszt. – mondta a német Sky-nak. „Az autó viszont nem lett gyorsabb. Vettelnek és a Ferrarinak nagy szerencsére van szüksége, ha még idén nyerni akarnak.”

A csapat szerencséjére viszont a német türelmes.

„A Forma-1-ben néhány változás gyors, néha azonban többet kell várni a fejlődésre.” – mondta Vettel. „Négy hetes szünet volt, bár az igazi szünet számunkra másfél hét volt. Meglátjuk, hogy sikerül fejlődnünk az elkövetkező versenyeken.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!