f1

2016.08.28. 11:00

Wehrlein: Most látszik, hogy Haryantót sokan alulértékelték

A Manor németjét korábbi és jelenlegi csapattársáról kérdezték.

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Pascal Wehrlein azt mondja, egy kicsit szomorú, hogy Rio Haryanto nem kapott megfelelő elismerést F1-es pályafutása során.

Tizenkét versennyel a szezon kezdete után a Manor versenyzőt cserélt: Rio Haryanto pénze elfogyott, így a Mercedes tehetségét, a Renaultnál kölcsönben szereplő Esteban Ocont ültették be az indonéz versenyző helyére.

Ocon a 17., míg Wehrlein a 15. helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Wehrlein jó teljesítményt nyújtott: bejutott a Q2-be, és fél másodperccel gyorsabb kört ment új csapattársánál.

„Ocon egy nagyra tartott versenyző, nagyon jó eredmény volt fél másodperccel előtte végezni, boldog vagyok miatta.”

„Most talán látni, hogy Rio valójában nagyon jó volt és nagyszerű teljesítményt nyújtott.”

„Úgy gondolom, mindenki alulértékelte őt. Egy kicsit szomorú vagyok emiatt. Egy kicsit szomorú vagyok emiatt. Jó csapattárs volt, jó munkát végzett.”

Ocon kissé csalódott volt a kvalifikáció után: „Egy kicsit szomorú vagyok, hogy ennyire közel voltam a Q2-höz, de nem jutottam be.”

„Erről az oldalról kicsit csalódást keltő, de nem könnyű a szezon közepén beugrani. Tizenkét versenyhétvégén három pénteki szabadedzést kaptam.”

„Természetesen kemény dolog ez, de végül nagyot léptem előre az edzés végén a szuperlágyakon. Szombat reggel gyors voltam a lágy keveréken, a szuperlágyon viszont nem találtam a megfelelő tempót. A következő hétvégéken ennek javulnia kell.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!