f1

2015.09.01. 07:12

Wolff csak a hosszabb távú terveikhez keresi a fiatal tehetségeket

A Mercedes motorsport igazgatója elismerte, a közeljövőben Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel tervezik indulásukat.

Komenda Vivien

Fotó: DTM

Toto Wolff elmondta, habár továbbra is figyelik a fiatalabb tehetségeket, nem egyből Forma-1-es csapatukban szánnak nekik lehetőséget.

Mivel tavaly a bajnokság első két helyén végeztek, és minden jel szerint ez idén sem lesz másképp, Wolff elismerte, jelenleg nem kívánhat jobb pilótapárost. Emellett természetesen hosszabb távra nézve szükségük van az utánpótlásra.

A Mercedesnek több ifjú pártfogoltja is van, akik már F1-es autó kormánya mögött is bizonyítottak, igaz csak teszteken. Ilyen például Esteban Ocon vagy Pascal Wehrlein, aki egyébként a DTM-ben versenyez.

„Nagyon boldogok vagyunk Lewissal és Nicoval, nem is tervezünk a közeljövőben más pilótafelállást, de mivel hosszútávon is gondolkoznunk kell, Pascal és Esteban két olyan tehetséges srác, akiknek helyük lehet az F1-ben.” – nyilatkozta az osztrák.

„Pascalt már jól ismerjük, régebb óta velünk van, igazán lenyűgöző tehetség.”

Wolff hozzátette, sok fiatal karrierjét kézben tartani nem egyszerű, és Esteban Oconnak nem volt olyan biztos helye, mint Pascal Wehrleinnak.

„Estebannal még nem tudjuk, hogyan folytatjuk tovább. Jól szerepel, de még meglátjuk hogyan alakul a szezonja hátralévő része a GP3-ban. Jelenleg azonban rövidtávú céljaink nincsenek vele, csak hosszabb távon számítunk rá.”

Az biztos, hogy a jelenlegi páros legalább a 2016-os szezonban marad, ám a csapatvezető nyilatkozatai alapján komoly esély van arra, hogy a későbbiekben sem lesz változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!