Felsőcsatár

2017.01.20. 12:39

Jól szerepeltek a felsőcsatári németes diákok

A helyi általános iskola negyedikes csapata a negyedik, az ötödikesekből alakult együttese pedig a harmadik helyen végzett a Német Iskolaegylet támogatásával szervezett népismereti tanulmányi versenyen, amit a kőszegi Béri Balogh Ádám Általános Iskolában rendeztek.

Csatári László

A kezdeményezés hagyományteremtő szándékkal indult. A célja a német nemzetiségi hagyományok, szokások ismerete és ápolása. A megye iskoláit csapatokba szervezett negyedikes és ötödikes gyerekek képviselték a tanulmányi versenyen, ahol jól szerepeltek a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola németesei is.

A negyedikesek “Luzia-Wind” nevű csapatának Éder Korina, Enger Márton és Szmolek Eszter volt a tagja, ők az összesítés után a negyedik helyen végeztek.

Az ötödikesek “Glücksklee” csapatában Kovács Laura, Pápai-Siklósi Anna Erika és Vincze Bálint versenyzett, ők harmadik helyezést értek el.

A beszámoló szerint a gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a hangulatos délutánon, és érdeklődve várják a népismereti tanulmányi verseny folytatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!