Felsőcsatár

2017.03.29. 08:30

Végére járnak a bűznek Felsőcsatáron

Felsőcsatár - Rövidesen megszűnik a szennyvízbűz az alsócsatári falurészen, a VASIVÍZ Zrt. szakemberei heteken belül hozzálátnak a Narda és Felsőcsatár közötti szennyvízcsatorna rekonstrukciójához – tájékoztatott Kratochvill Attila polgármester.

Csatári László

Időnként már-már elviselhetetlen a szennyvízbűz Felsőcsatáron a bolt, illetve az alsócsatári buszmegálló környékén, amit a szakemberek szerint az okoz, hogy a települést Nardával összekötő vezetéken szivattyús átemelést alkalmaznak. Mivel a szivattyú nem folyamatosan működik, hanem a vezeték telítettségének függvényében, a holt időszakban bekövetkező rothadás okozza a kellemetlen szagot.

A régóta fennálló problémát úgy lehet megoldani, hogy új nyomvonalon építik ki a vezetéket a két település között, az átfolyáshoz pedig a gravitációt alkalmazzák.

A polgármester tájékoztatása szerint végre együtt van a kivitelezéshez szükséges pénz, így hamarosan hozzálátnak a kivitelezéshez. Az új nyomvonal kiépítése azonban sajnos rombolással is jár, néhány útban lévő fát ki kell vágni a bolt előtt és a buszváró mögött. Köztük lesz két nagy méretű fenyőfa is.

Ahol nincs a közelben villanyvezeték, ott a helybeli önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vágják ki a fákat, míg a többi fa eltávolítására egy vállalkozóval szerződnek. A munkákat akár már a jövő héten megkezdhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!