Foci

2016.05.26. 19:10

A Királynál lehet bajnok a Körmend

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

 

Már szombaton, a Király otthonában bajnok lehet a Körmend, a bajnokságot négy ponttal vezető éllovasnak ehhez annyit kell tennie, hogy megveri a hazaiakat. A rivális Cellre nem vár könnyű meccs Lukácsházán, viszont az erőviszonyok alapján ők az esélyesebbek. Az alsóházban győzelmi kényszerben játszik a Kemenesalja, (a Csepreget fogadják) a Táplán (a Répcelak a vendég) és a Vasvár (Rábapaty). A bajnokság azonban - az eddigi években szokatlan módon - nemcsak a futballról szól, hanem egyéb történésekről is. A május 1-jén lejátszott Rum-Jánosháza meccset (0-3) a vendégcsapat vezetősége megóvta, ugyanis nem a jegyzőkönyvben szereplő Pásti Zoltán, hanem Bősze István lépett pályára csereként a 70. percben. A versenybizottság elfogadta a jánosháziak beadványát, megsemmisítette a mérkőzés eredményét, a három pontot 3-0-val a vendégek kapták. A dolog érdekessége, hogy a rumiak álláspontja szerint annyi történt, hogy az elektronikus jegyzőkönyvben átmásolták az előző forduló összeállítását, és Pásti neve benne maradt a névsorban, pedig a játékos le sem vetkőzött, a kispad mellől nézte a meccset. A játékvezetőnek viszont a helyette a csapatba jelölt Bősze igazolását adták le, az ő neve került a bírónak átadott papírra is. A játékosok igazoltatásához nem vitte be a bírói hármas sem a jegyzőkönyvet, sem a futballisták kártyáit , csak a kézzel írt névsort. Így a tévedés utólag derült ki (a rumiak edzője egyébként lapunknak is Bőszét diktálta be a tudósításba), a Jánosháza élt a lehetőséggel, a szövetség pedig megállapította a jogosulatlan játékot. A rumiak jelezték, fellebbeznek.

29. forduló, szombat 17:00: Király-Körmend (Héra), Schott Lukácsháza-Celldömölk (Szvorda), Jánosháza-Kőszeg (Boda), Kiswire Szentgotthárd-Egyházasrádóc (Magyar), Kemenesalja-Csepreg (Szabó III) Vasárnap 17:00 Tápláni KSK-Répcelak (Szabó II), Vasvár-Rábapaty (Takács), Vép-Rum (Vass).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

 

A szombathelyi csoportban az éllovas Ják Felsőcsatáron lehet hivatalosan is bajnok. A múlt heti elbukott rangadó után a Vasszécseny hazai pályán javíthat.

Szombathelyi csoport, szombat, 17.00: Táplánszentkereszt-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Bedi T.). Vasárnap, 17.00: Újperint-Söpte (Horváth F.), Herény-Torony (Kovács Zs.), Vasszécseny-Tanakajd (Újházi Zs.), Felsőcsatár-Ják (Tóth R.), Honvéd-Sé-Zanat (Talabér N.), Bozsok-Balogunyom (Szabó I. Z.), Elektromol-Spari-Szentpéterfa (Sipos). A körmendi csoportban az éllovas Rábatótfalu bizonyára nem hibázik. Nem ronthat az üldöző Nádasd sem Rábagyarmaton. Jó meccsnek ígérkezik a Szarvaskend-Szakonyfalu rangadó.

Körmendi csoport, 28. forduló, menetrend, vasárnap, 17.00: Ivánc-Viszák (Kiss P.), Szarvaskend-Szakonyfalu (Hitaller R.), Rábatótfalu-Rábahídvég (Darvas I.), Rábagyarmat-Nádasd (Fülöp Z.), Őriszentpéter- Körmendi Téglagyár Sport36 (Nagy B.), Magyarszecsőd-Csákánydoroszló (Szakos G.).

A Bajánsenye és a Tuti Textil-Körmend VSE szabadnapos. A sárvári csoportban a legfontosabb kérdés, hogy a Gérce-Vásárosmiske alakulata megszerzi-e a hőn áhított bajnoki győzelmet. Ehhez - a számukra az elmúlt években mumusnak számító - Mersevátot kell legyőzniük. Ugyan az Uraiújfalunak még van matematikai esélye behozni a listavezetőt, ám ennek mértéke csekély.

Sárvári csoport 24. forduló, vasárnap 15.00: Bük-Kenyeri, Jákfa-Csénye, Gérce-Vásárosmiske-Mersevát, Ölbő-Uraiújfalu, Pecöl-Szeleste-Pósfa, Püspökmolnári-Simaság, Ikervár-Sitke.

 

Magyar Kupa

 

Szerdán délután lejátszották a Magyar Kupa megyei elődöntőit, a fináléban Répcelak-Celldömölk mérkőzést rendeznek. A döntőt jövő szerdán, június 1-jén tartják Szombathelyen, a Király Sportcentrumban, 18 órától.

Az elődöntő eredményei:

Vasvár-Celldömölk 1-7 (1-3). Vasvár, 100 néző vezette: Boda.

Gól: Osvald (42.), illetve Manganelli (19.), Piri (21.), Zimomrja (36.), Bodor (73.), Virág (75.), Horváth D. (85.), Vajda (88.).

Vasvár: Smolczer (Sály) - Dézsi (Czövek), Molnár (Schermann), Dávid L, Vincze K.- Vincze B., Varga A., Bíró, Robán (Czövek) - Tausz, Osvald (Horváth A.). Edző: Konrád Péter.

Celldömölk: Heiner (Zseli) - Vajda, Varga J., Györkös, Enyingi Marcell - Zimomrja, Manganelli, Enyingi Márk (Horváth D.), Szép (Boda - Győrvári (Virág), Piri (Bodor). Edző: Koman Vladimir.

Vép-Répcelak 0-1 (0-0). Vép, 100 néző, vezette: Héra.

Gól: Csordás (75.).

Kiállítva: Török (85.).

Vép: Pajor - Varga O., Wágner, Balikó, Joó - Török R., Őri (Szalai) - Dancs, Vajda, Illés D (Czeglédi) - Illés Á. (Kiricsi). Edző: Takács Csaba.

Répcelak: Berényi - Baranyai , Tóth Dominik, Németh G. II (Barcza), Balogh - Harkai, Horváth T., Tamási (Horváth M.), Csordás, Kiss T. (Balassa) - Ligeti Ferenc (Tóth Dávid). Játékos-edző: Balassa Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!