Foci

2015.07.25. 11:02

Az önkritikus Viktória-tehetség

Noha a Viktória-Trend Optika FC csak az ötödik helyen zárta a női NB I-es labdarúgó-bajnokságot, a csapat 17 éves játékosa, Szakonyi Emese remek szezont futott.

Pum András

Szakonyi Emese (zöldben) a szélen érzi igazán otthon magát

Az alapszakaszban, a felsőházi rájátszásban, majd a helyosztón összesen 22 mérkőzésen lépett pályára Szakonyi Emese, 14 góljával Heike Manhart után csapata második legeredményesebb játékosa lett. Szakonyi különösen az alapszakasz 14 bajnokiján teljesített kiválóan, valamennyi mérkőzésen szerepelt és nyolc gólt szerzett.

- Azért mehetett volna jobban is a foci, őszintén szólva olykor gyengén futballoztam - mondta önkritikusan Szakonyi Emese. Persze voltak jobb meccseim is, ide sorolom a Femina elleni hazai bajnokinkat, amelyen három gólt szereztem és 5:1-re nyertünk. Azért elmondhatom, annak ellenére, hogy személy szerint nem voltam elégedett magammal, mások azt mondták, utoljára az U-17-es bajnokságban volt ilyen jó szezonom. Télen betegséggel bajlódtam, ezért a teljes felkészülést, vagyis három hetet kihagytam. Ez a folytatásban egy darabig rányomta bélyegét a játékomra. Csalódásként éltük meg, hogy elbuktuk a dorogi meccset, így nem kerültünk a felsőházba. Ennek voltak előjelei, hiszen előtte is akadtak gyengébb mérkőzéseink. Ezután csakis arra koncentráltunk, hogy az ötödik helyet megszerezzük. Ami nem rossz eredmény, de előbbre szerettünk volna végezni. Persze ne felejtsük el, még nagyon fiatal a csapatunk. Ami az erősségeimet illeti, gyors vagyok, a széleken gyakran az ellenfél mögé kerülök, viszont fizikálisan van hová fejlődnöm. Nem volt egyszerű szezonom, a Viktória mellett az U-17-es válogatottban is szerepeltem, emellett bemutatkozhattam az U-19-es csapatban mindkétszer a szlovákok ellen. Mivel csak 17 éves vagyok, nem volt könnyű a 19 évesek között szerepelni, jóval pörgősebb a futball. Ami a jövőt illeti, a Viktóriával a felsőházban szeretnénk végezni, jó lenne dobogón zárni. Nagyon szeretnék bemutatkozni a felnőttválogatottban, de egyelőre az a fontos, hogy az U-19-es válogatottban stabilizáljam a helyem. Később szeretnék külföldre szerződni, kezdetnek Ausztriába, idővel erősebb bajnokságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!