Foci

2015.10.03. 20:10

Az Udinese logikája

Ismét körülnéztünk a fogadási kínálatban, hogy milyen meccsekre érdemes kisebb-nagyobb téteket rápakolni. Íme a szubjektív listánk.

Török Tibor

Mezőkövesd–Kisvárda (NB II): A képlet egyszerű a második vonalban, az első két hely ér feljutást, és jelenleg a Mezőkövesd a második a Gyirmót mögött – ám még nagyon sok van hátra a bajnokságból. Mivel a ZTE is ott ólálkodik a vezető páros miatt, ezért aztán a simának látszó mérkőzéseket hozniuk kell a hazaiaknak. A Kisvárda azonban nem könnyű ellenfél, nyolc meccsen kilenc gólt szedtek össze mindössze, így aztán nem árt az óvatosság. Úgy látjuk, egy vagy két találattal nyer a házigazda.

Udinese–Genoa (olasz A): A vendéglátók a fogadók rémálmának számítanak, de ha az ember ráérez, milyen logika alapján játszanak, szépen lehet velük kasszírozni. (Már ha egy véletlengenerátorban van valamilyen következetesség.) Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért lesz V a kimenetel a találkozón. Legelőször is azért, mert az Udinese legutóbb idegenben nyert, viszont a látogatóknak csak otthoni győzelmük van, ha a kettőt összeadjuk és megmixeljük, akkor teljes egyértelmű, hogy ebből nem jöhet ki más, mint vendéggyőzelem. Az abszolút nyakatekert következtetést a játékszervező is vágja, ugyanis relatív kicsi (3 alatti) az idegenbeni siker oddsa.

Gent–Club Brugge (belga bajnokság): A felek kupameccsek után futnak össze, a vendégek az EL-ben (otthon a dán Midtjyllandtól), a házigazda a BL-ben (idegenben a Zenittől) kapott ki, ez nagyjából jelzi az erőviszonyokat. Az utóbbi esztendőkben nagyjából azt a forgatókönyvet követték, hogy a Gent egy góllal nyert, a hagyományok jegyében most sem zárható hasonló végeredmény, mivel két jól záró védelemmel rendelkező gárda találkozik. Az kérdés, hogy spórolnak-e a rúgott találatokon, és egy klasszikus 1:0-val letudják-e a meccset, vagy inkább belemennek egy korlátlan gólszórásba – a 7:6-os végeredményt azért ne erőltessük.

Rapid–Salzburg (osztrák bajnokság): Azt tanácsoljuk a nyájas fogadónak, hogy ne merészkedjen át a sógorok rétjére, azaz hagyja meg az ilyen meccseket a hanyatló kapitalizmus játékosainak. Ha mégis csábító lenne a relatív magas odds-trió, akkor arra az apróságra hadd hívjuk fel a figyelmet, hogy mindez nem véletlen. Az osztrák bajnokság két élcsapata mar össze vasárnap, és nagyon nehéz kiszámítani, hogy éppen ki lesz jobb formában. Mivel teljesen éles a meccs, azt javasolnánk, hogy vagy a kevés (1,5 alatt) vagy a sok (3,5 felett) gólszámot erőltessük, főleg a vendégek hajlamosak a gólváltásra, főleg, ha hátrányba kerülnek. Kimenetelre nem is tennék, egyedül a döntetlen magas oddsa jelzi: valakinek nyerni kell végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!