Foci

2017.02.28. 16:00

Féltucat Viktória-focista a válogatottakban

Nicosia, Umag - A magyar női A-válogatott ciprusi , az U19-es együttesre épülő B-csapat pedig horvátországi tornán vesz részt.

Pum András

Két női válogatottunk is dél felé vette az irányt, a vb-selejtező sorozatra készülő A-válogatott a Cyprus Cup elnevezésű 12 csapatos viadalon játszik négy mérkőzést, míg az elitkör előtt álló U19-es csapatra épülő B-válogatott Horvátországban, az Isztria Kupán szerepel. A Markó Edina szövetségi kapitány vezette A-válogatott szerdán kezdi meg szereplését Cipruson a walesiek ellen, majd két nappal később az írek, hétfőn pedig a csehek ellen lép pályára. Valamennyi meccs 17.30-kor kezdődik. A csoportmérkőzések után kedden egy helyosztóval zárja a viadalt a csapat. A keretbe öt Viktória-futballista is meghívót kapott: Bíró Barbara, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra, Magyarics Zoé, Siklér Kinga.

Tálosi Szabina természetesen ott van a legjobbak között
Fotó: Unger Tamás

A Turtóczki Sándor irányította B-válogatott ugyancsak szerdán mutatkozik be a horvátországi Umagban. Az U19-es korosztályos csapatra épülő együttes a házigazda horvátok (12.00) ellen lép pályára először, majd pénteken (15.00) a bosnyákokkal, végül hétfőn (12.00) a franciák B-válogatottjával mérkőzik. Horvátországba a Viktória-játékosok közül Kun Barbara utazik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!