Foci

2012.06.20. 13:57

Eddig 200 ezer liter sört ittak a drukkerek az Eb-n

Ungvár - Az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kezdete óta 200 ezer liter sört ittak meg a drukkerek Kijev szurkolói zónájában.

MTI

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Az ukrán főváros főutcáján, a Krescsatikon kialakított övezetben a sör mellett a legnagyobb keletje a virslinek van, amelyből eddig nyolc kilométernyi fogyott. Szeretik a szurkolók a hot-dogot is, ebből 60 ezer darab, míg fagylaltból 18 ezer adag kelt el - adta hírül szerdán a podrobnosti.ua ukrán hírportál.
   
A szurkolói övezet árusai szerint a svédek, angolok és lengyelek, valamint az ukránok is leginkább a virslit veszik, amelynek alig győzik az utánpótlását. Igen jól fogynak a zónában az ukrán jellegű apróbb emléktárgyak is.
   
A hírportál szerint a külföldi szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendenek az ukrán főváros földalatti vasútján használatos bedobós zsetonok, amelyeken gesztenyelevél és a Kijev felirat látható. Ezeket szuvenírként viszik magukkal a drukkerek.
   
A kijevi köztisztasági vállalat munkatársai az eltelt 12 nap során 263 tonna szemetet, nagyrész eldobott műanyag poharakat, palackokat, sörösdobozokat szállítottak el a szurkolói zónából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!