Foci

2015.06.02. 17:11

Ezüstérmes U20: Remek szezont futottak a fiatalok

Szombathely - Értékes ezüstéremmel zárta a 2014/2015-ös korosztályos bajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE U20-as futsalcsapata.

Tóth Gábor

Remek szezon van a Haladás VSE U20-as csapata mögött. Második helyen zárta csoportjában az alapszakaszt (5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség). A felsőházban is futott a szekér, sokáig az első helyen állt, ám az utolsó fordulóban a Berettyóújfalu vendégeként kikapott, így kénytelen volt átadni az első helyet legyőzőjének – de az ezüstérem (6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) miatt nem kell szégyenkezni. A sikerrel a sportág közvetlen élvonalába került a HVSE utánpótlása, hiszen a szombathelyi fiatalok megelőzték egyebek mellett a patinás Csömör, az Aramis és a Győr gárdáját is.

A Swietelsky-Haladás VSE ezüstcsapata. Elöl balra Keresztényi Zénó, Kajáry Dominik, Farkas Martin, Gyurácz Dávid, Jantos Dániel, Gyimesi Máté, Rácz Bence, Tompa Dániel. Elöl Stampf Krisztián, Farkas Márk, Koronczai Patrik, Horváth Levente, Schimmer Zoltán, Hajmási Milán, Pálmai Tamás. Fotó: Swietelsky-Haladás VSE

– Összességében nagyon jó évet zárt a csapat – kezdte az értékelést az edző, Pálmay Tamás. – Összetartó, remek közösség alakult ki az öltözőben. Magas volt edzéslátogatottság, jól dolgoztak a fiúk – és kiváló hangulat is jellemezte a társaságot. A srácok sokat fejlődtek, sok új futsalelemeket tanultak, amiket a mérkőzéseken viszont is láthattam. Az alapszakaszban végig domináltunk, csak az utolsó fordulókban engedtük ki az elsőséget a kezünkből. A felsőházi rájátszást is jól, három győzelemmel kezdtük, ezzel alapoztuk meg ezt a szép eredményt – amit nem túlzás történelmi sikernek jellemezni. A jó koncentrációnak, a nagy akaratnak köszönhetően a csapat megtanulta megnyerni a kiélezett, szoros mérkőzéseket. A sikerek hatására megnőtt az önbizalom és megjött az étvágy is. Az utolsó mérkőzés belerondított az összképbe, de így is dicséret jár mindenkinek az egész éves munkáért. És ami a legfontosabb, több játékosnak reális esélye lehet arra, hogy csatlakozzon az első csapat keretéhez!

Az ezüstérmes csapat tagjai: Kajáry Dominik, Stamp Krisztián, Gyimesi Máté, Hajmási Milán, Rácz Bence, Vlasics Dániel, Schimmer Zoltán, Gyurácz Dávid, Farkas Márk, Farkas Martin, Tompa Dániel, Koronczai Patrik, Horváth Levente, Jantos Dániel, Keresztényi Zénó játékosok, Pálmay Tamás edző.

A Haladás adta a korosztályos bajnokság gólkirályát Hajmási Milán személyében, aki 17 találatig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!