Foci

2015.12.01. 18:41

Futball negyven felett

Szombathely - A 9. alkalommal megrendezett regionális, öregfiúknak kiírt kispályás labdarúgótornát a KLSE-AKMÉ együttese nyerte meg.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Szabad-idősport Szövetség és a Palatinus Egyesület közös rendezvényének a Haladás VSE munkacsarnoka adott otthont. A 40 év feletti korosztálynak kiírt Birkás Pálinka Kupáért két csoportra osztva nyolc csapat kezdte meg a küzdelmeket. Az A csoportból a Nemeskolta csoportgyőztesként egyenesen az elődöntőbe jutott, míg a Savaria Honvéd és a KLSE-AKMÉ a középdöntőkbe került. A B jelű négyesből a Katafa jutott az elődöntőbe, a Vasvár és a Lenti pedig a középdöntőbe.

40 év feletti korosztálynak kiírt kupát a KLSE-AKMÉ nyerte. Fotó: Fonyó Szabolcs

Középdöntők: KLSE-AKMÉ-Vasvár 6-2, Savaria Honvéd-Lenti 5-3.

Elődöntők: KLSE-AKMÉ-Nemeskolta 4-3, Katafa-Savaria Honvéd 3-2.

Bronzmeccs: Nemeskolta-Savaria Honvéd 7-3.

Döntő: KLSE-AKMÉ-Katafa 3-1.

Végeredmény: 1. KLSE AKMÉ, 2. Katafa, 3. Nemeskolta, 4. Savaria Honvéd.

A győztes csapat névsora: Kovács Attila, Catomio János, Wanek Rudolf, Jáger László, Mikos Tamás, Vidóczy József, Héra Zsolt, Borbás János, Nyáry Szilárd, Steiner Zsolt, Palotai Zoltán.

Különdíjak, legjobb kapus: Kártyás Zsolt (Katafa). Gólkirály: Borbás János (KLSE-AKMÉ). Legjobb mezőnyjátékos: Orbán László (Nemeskolta). A díjakat a Palatinus Egyesület vezetőségi tagjai adták át, Palotai Zoltán elnök, Fonyó Szabolcs alelnök és Kiss Attila titkár.
A rendezvény betétprogramjaként lebonyolított VIP tornán a Varga és Varga Építőipari Kupáért küzdötteki a felek - a három csapat körmeccset játszott. A Laklóth Aladár vezette Magyar Színészválogatott először Szombathely önkormányzatától kapott ki 7-0-ra, majd a Média-Fyrex vegyescsapata is jobbnak bizonyult, 6-1 arányban. A kupáról döntő meccsen a Média-Fyrex 4-1-re győzött az önkormányzat ellen.

A győztes csapat névsora: Gyöngyösy Gergely, Török Tibor, Mikos Tamás, Steiner Zsolt, Baranyai Áron, Héra Zsolt, Varga Szabolcs, dr. Palotai Péter, Palotai Zoltán.

Három játékos is három gólt rúgott (Keringer Zsolt az önkormányzattól, illetve dr. Palotai Péter és Palotai Zoltán). A gólkirályi címet sorsolással Keringer Zsolt kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!