Foci

2014.09.02. 08:01

Futsal: nagyot küzdött, de kikapott a HVSE

Berettyóújfalu – Jól játszott, de a papírformát végül nem tudta felborítani, kikapott a bajnoki címvédő Berettyóújfalu vendégeként a Swietelsky-Haladás VSE az NB I-es futsalbajnokság 2. fordulójában.

Tóth Gábor

MVFC Berettyóújfalu–Swietelsky-Haladás VSE 6-4 (1-2).

Berettyóújfalu, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Viczián, Flinta (Takács).

Berettyóújfalu: Mezei – TRENCSÉNYI, LOVAS, RÁBL, Nagy T. Csere: Dávid, Szabó, Gál, Birinyi, Sánta, Fehér, László. Edző: Turzó József.

HVSE: Tyukász – Gyulyás-Kovács, Gyurcsányi, Vidák, Öreglaki. Csere: Matyi (kapus), Borsi, Hajmási, Horváth P., NÉMETH P., Kiss, Biró, Márkus. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Lovas (1.), Trencsényi 3 (22., 33., 37.), Borsi (öngól, 26.9, Rábl (37.), ill. Gyurcsányi (1.), Öreglaki (17.), Németh P. 2 (32., 37.). Kiállítva: Vidák (37., HVSE).

Németh Péter a társak gyűrűjében. A rutinos támadó két gólt rúgott a Berettyónak. Fotó: Unger Tamás

Természetesen a bajnoki címvédő, több válogatott játékost felvonultató Berettyó futott neki esélyesként a meccsnek – de végül nem lett könnyű dolga. A felek nagy lendülettel estek egymásnak, gyors gólváltással nyitottak (1. perc: 1-1). A Haladás teljesen egyenrangú ellenfélként futballozott, sőt, az első félidőt előnyben zárta (20. perc: 1-2). A hazaiak bárhogyan is erőlködtek, nem tudtak mit kezdeni a gyors, taktikus, motivált szombathelyiekkel. Fordulás után viszont lassan átvette az irányítást a vendáglátó, átvette a vezetést is. De a Haladás nem adta fel, egyenlített (32. perc: 3-3).

Ekkor azonban már belelendült a hazai pálya minden előnyét élvező Berettyó. A 37. percben egy erős lövés Vidák leszorított karján változtatott irányt a 16-oson belül. A játékvezetők büntetőt ítéltek (Vidákot pedig kiállították), a büntetőt gólra váltotta a házigazda (37. perc: 5-3). A vészkapussal rohamozó zöld-fehérek erejéből szépítésre még futotta, de végül kicsikarta a győzelmet a Berettyóújfalu.

A HVSE remekül játszott, megnehezítette ellenfele dolgát, de a papírformát nem tudta felborítani. Második félidei teljesítmény alapján megérdemelten nyert a Berettyó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!