Foci

2009.07.22. 12:41

Hét góllal hangolt az Arsenal Szombathelyre

Bécs - A Barnet elleni szigetországi 2:2-es döntetlen után az Arsenal második előkészületi mérkőzésén 7:1-re győzött az osztrák negyedosztályú SC Columbia ellen. Ez volt az Ágyúsok utolsó edzőmeccse a hétfői, Haladás elleni derbi előtt.

Pum András

Jó hír a szombathelyi szurkolók számára, hogy az osztrák Columbia ellen a londoniak valamennyi egészséges sztárja játszott Bécsben, és vélhetően a vasi megyeszékhelyre is ellátogat majd. 

Az első félidőben az Almunia - Eboué, Silvestre, Vermaelen, Djourou - Wilshere, Denilson. Diaby, Ramsey - Arsavin - Bendtner összeállítású Arsenal szerepelt. Szünet után a Szczesny - Sagna, Toure, Gallas, Senderos - Eboué, Song, Traoré, Denilson - Arsavin - Van Persie gárda lépett pályára.

Az ellenfélnél a legnagyobb név a 44 esztendős, volt szlovák válogatott Németh Gyula volt. Érdekes, hogy az osztrák amatőrcsapat szerzett vezetést a 35. percben, de aztán az Arsenal összekapta magát. Bendtner, Ramsey, Van Persie két-két góljával, valamint Gallas találatával 3:1-es félidőt követően végül 7:1-re nyert Az Arsenalban nem játszott a könnyebben sérült Fabregas, Rosicky, és Walcott sem. Ők azonban nagy valószínűséggel pályára léphetnek a Haladás ellen, ellentétben a francia válogatott Samir Nasrival, aki a keddi edzésen szenvedett súlyos sérülése miatt két-három hónapot kihagy majd.

- Azt nem garantálhatom, hogy Arsene Wenger valamennyi sztárját elhozza Szombathelyre, hiszen az az edző privilégiuma, hogy kiket küld pályára - mondta honlapunknak Gelei Károly, FIFA-licences mérkőzésszervező, aki a Haladás-Arsenal meccs tető alá hozásában segédkezett. - Az viszont jó jel, hogy Ausztriában tegnap este játszottak a sztárok, és francia mesternek sincs sok ideje kísérletezgetni, hiszen közeleg a bajnoki rajt. A Haladás elleni meccset követően az Ágyúsok csak a hagyományos Emirates Cupon lépnek pályára, tehát nekik is roppant fontos lesz a hétfői kilencven perc.  Az, hogy az Arsenal ismét Szombathelyre látogat, csak azt bizonyítja, hogy tavaly jól érezték magukat Szombathelyen az angolok. Az is bizonyos, hogy az egy évvel ezelőtti meccsel a Hali bekerült a nemzetközi vérkeringésbe, a mostani derbivel pedig tovább kamatoztathatja kapcsolatát a szombathelyi csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!