Foci

2015.01.23. 15:45

Parádézott, simán hozta a papírformát a Haladás VSE

Békéscsaba - Az NB I-es futsalbajnokság 13. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán a Swietelsky-Haladás VSE idegenben gázolta le a Békéscsabát.

Tóth Gábor

A remek formában lévő Haladás VSE azért küzd, hogy minél jobb pozícióból futhasson neki a felsőházi rájátszásnak, míg a sereghajtó Békéscsaba egyetlen célja a bennmaradás. Vagyis a papírforma egyértelműen szombathelyi sikert ígért a csütörtökön késő este rendezett találkozón.

Bondár-Sport Kft. Békéscsaba _Swietelsky-Haladás VSE 2-9 (0-4). Békéscsaba, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Erdélyi, Takács (Szabó).

Békéscsaba: Patka - Sztojka, Szarka, Veres, Bondár. Csere: Borbély, Szabó, Dócza, Tóth, Laksteter, Bessenyei, Zsömbörgi, Lukucz, Dohányos. Edző: Kiss László.

HVSE: TYUKÁSZ - BORSI, HORVÁTH P., Vidák, ÖREGLAKI. Csere: Matyi (kapus), Gyurcsányi, Hajmási, NÉMETH P., Vlasics, Biró. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Dócza (25.), Veres (25.), ill. Németh P. 3 (4., 13., 35.), Öreglaki 2 (12., 19.), Horváth P. 2 (22., 26.), Hajmási (32.), Vidák (32.).

A csapatkapitány Horváth Péter (fehérben) remek játékkal, két góllal vette ki a részét a sikerből
Fotó: Unger Tamás

Hétfőn még a Vasas vendégeként játszott - és nyert 7-3-ra - a Haladás, de egyáltalán nem érződött fáradtság a szombathelyieken, ugyanis agresszív, energikus játékkal estek neki ellenfelüknek. A házigazda igyekezett tartani a lépést, akadt is néhány nagy helyzete, de az első félidő végén már komoly előnyben volt a rendkívül motivált Haladás. A vendégek fordulás után sem lassítottak, korán eldöntötték a mérkőzés sorsát (22. perc: 0-5). A folytatásban kapott mindenki bőven játéklehetőséget a zöld-fehérektől, így a fiatalok is sok időt tölthettek a pályán a győzelmet egy pillanatig nem fenyegette veszély. Remekül játszott a jó formában, jó erőben lévő HVSE, kíméletlenül érvényesítette a papírformát.

Marcos Angulo: - Az első perctől kezdve uraltuk a meccset, magabiztosan nyertünk, és helyenként szépen is játszottunk. Elégedett vagyok a látottakkal!

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt már biztosította felsőházi tagságát a Haladás. A kérdés csak az, hogy a tabella melyik helyén végez még a dobogó is megcsíphető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!