Foci

2015.09.28. 18:17

Nagy futsal-győzelem, remekül játszott a Haladás VSE

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 3. fordulójában a komoly erőt képviselő Dunaújvárost győzte le nagy csatában a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE _Dunferr DFRFC 8-6 (3-4). Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Kovács G. (Tamási).

HVSE: Tyukász - Hegyesi, Öreglaki, Nagy T., Gyurcsányi. Csere: Vidák, Horváth P., Németh P., Hajmási. Edző: Marcos Angulo.

Dunaújváros: Reveland - Hosszú, Horváth Sz., Fekete, Klacsák. Csere: Horváth N., Nagy A., Aradi, Schrancz, Bognár, Ivacs. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Németh P. 2 (4., 27.), Öreglaki 2 (8., 40.), Hajmási 2 (27., 38.), Vidák (31.), Hegyesi (36.), ill. Fekete (6.), Schrancz (9.), Horváth N. 2 (11., 11.), Hosszú (31.), Ivacs (40.).

A találkozót nagy lendülettel, kapura veszélyes játékkal kezdte a Haladás. Ott pattogott a labda vendégek térfelén, nem is bírták sokáig a nyomást, gyorsan előnybe került a házigazda. Rendezte sorait a Dunaferr is, bátrabb játékra váltott, és egy megpattanó, szerencsés labdával egyenlített (6. perc: 1-1). Öreglaki látványos góljával vette vissza a vezetést a Haladás. Schrancz nem kevésbé szebbet jegyzett szabadrúgásból (9. perc: 2-2). Egy remek kontra végén viszont már a Dunaferrnél volt az előny. Sőt, egy újabb kontra, egy lehetetlen, kiszorított szögből a léc alá bombázott, újabb újvárosi gól után Marcos Angulo kénytelen volt időt kérni (11. perc: 2-4). Felbátorodtak a vendégek, a Haladás gyorsan begyűjtötte az öt faultot. Vészkapusra váltottak a szombathelyiek. Egy újvárosi kapufa jelezte, hogy helyzetbe tudnak kerülni a vendégek is. Teljesen beszorult a Dunaferr - Öreglaki pedig kilenc másodperccel a szünet előtt szűkített a különbségen.

Öreglaki Norbert (fehérben) válogatott formában játszott
Fotó: Unger Tamás

A játékvezetők nem voltak a helyzet magaslatán, alaposan megnehezítették mindkét csapat dolgát... Fordulás után sem lassított a Haladás, Reveland kapus szorgalmasan tornázott. De a vendégek kontráiban is rejlett veszély. Érett, össze is jött az egyenlítés, majd Németh Péter remek egyéni alakítása után már a Haladásnál volt az előny (27. perc: 5-4). Jól játszottak a zöld-fehérek, csak sok helyetet puskáztak el. És olykor-olykor a Dunaújvárosi is odaért a kapu elé. Teljesen nyílt volt a meccs. Gyors gólváltás vezette fel a hajrát (31. perc: 6-5). A Dunaferr nem törődött be a vereségbe, küzdött keményen. Igaz, nagyon kinyílt, sorjáztak a hazai helyzetek. A percek peregtek, egyre keményedtek a párharcok. Négy perccel a vége előtt a nagy formában játszó Hegyesi is betalált nagyot lépett a győzelem felé a Haladás (7-5). Rögtön vészkapust vetett be a Dunaújváros. De nem talált fogást a roppant motivált, szervezett Haladáson. Sőt, Hajmási egy elcsent labdát emelt be távoltól az üres kapuba, eldöntve a meccset. A hatodik dunaújvárosi gól már nem osztott, nem szorzott.

Marcos Angulo: - Egy nagyon jó ellenfelet győztünk le, gratulálok a csapatomnak, fontos győzelmet arattunk. Elégedett vagyok minden játékosommal! Két jó csapat játszott egy jó meccset, a szurkolók láthattak 14 gólt, azt hiszem, hogy az ilyen találkozókért érdemes kilátogatni a csarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!