Foci

2014.12.26. 11:50

A Viktória a felsőházi rájátszásra hajt

Szombathely - A hatodik helyről várja a folytatást az ősszel edzőváltáson átesett Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A korábbi évekhez képest gyenge őszön van túl a háromszoros bajnok Viktória. A 8. fordulóbeli FTC elleni idegenbeli 3-1-es vereség után edzőt is váltott a vezetőség. A Mitterstiller Csaba helyére leülő Bánfalvi Attila eddig három bajnokin irányította a vasiakat, két győzelem és egy vereség a mérlege. Tavasszal még három meccs vár a viktóriásokra, majd kezdődik az alsó- és felsőházi rájátszás. Habár nyolc pont a szombathelyiek lemaradása a még felsőházi play-offot érő negyedik helytől, bíznak benne, hogy behozhatják hátrányukat.


Dénes Dorka (balról) és Heike Manhart ütős párost alkotott. Előbbi öt, utóbbi négy gólt szerzett
Fotó: Unger Tamás

- A vezetőség minimális elvárása velem szemben két győzelem, amolyan bónuszként pedig az MTK ellen pont, pontok megszerzése volt - tudtuk meg Bánfalvi Attilától. - A Femina ellen - különösen a második félidőben - nagyon felszabadult játékkal 5-1-re győztünk, míg Szegeden a helyzetek alapján több góllal is nyerhettünk volna. A 4-0-s siker persze így elégedettséggel tölt el. Ami az MTK-t illeti, megtehettük volna, hogy bunkerfutballal próbálkozunk, ám felvállaltunk egy bátrabb játékot és bár idehaza 5-0-ra kikaptunk, védekező taktikával sem lett volna több esélyünk a bajnokcsapat ellen. Egyébként kellemesen csalódtam a játékosokban, technikailag, taktikailag és játékkészségben jó szinten vannak, ám rajtuk kívülálló okok miatt ebből eddig keveset tudtak megmutatni. A három bajnoki alapján egyénileg senkit sem tudok kiemelni, minden futballistám hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, de valamennyiüknek akadtak jó és kevésbé jó meccseik. Noha nyolc pont a hátrányunk a felsőházi rájátszást érő negyedik helyen lévő Doroggal szemben, a hátralévő három meccsen ez behozható. A dorogiak rajtunk kívül az éllovas MTK-val és a második FTC-vel találkoznak lehet, hogy ki-ki meccset játszunk velük. Amíg tehát matematikai esélyünk van, nem adjuk fel a felsőházat. Távozóról nem tudok, de miután szűkös a keretünk, mindenképpen jó lenne a télen néhány játékost igazolnunk, minden csapatrészre ráférne az erősítés. A felkészülést január 13-án kezdjük, az időjárás függvényében teremben és műfüvön készülünk, több edzőmérkőzést is játszunk, február 16-án pedig egyhetes celldömölki edzőtáborba vonulunk.

- Az edzőváltásban láttuk biztosítottnak, hogy a Femina és a Szeged elleni meccseket megnyerjük - mondta Barczi Csaba, a Viktória elnöke. - A két mérkőzést sikerült is behúzni, és bár nagyon nehéz dolgunk lesz tavasszal, hisszük, hogy odaérünk a negyedik helyre. Mivel rövid a kispadunk, két-három játékost szeretnénk igazolni. Elsősorban magyar labdarúgókban gondolkodunk, olyanban is, aki jelenleg külföldön játszik. Január 21-én kezdődik az átigazolási szezon, de néhány focistával már tárgyalásban állunk. Hét edzőmérkőzést játszunk, hamarosan kialakul a pontos program is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!