Foci

2015.07.18. 15:28

Németh Gábor befejezte profi pályafutását

Befejezte a profi futballt a Haladásban nevelkedett kapus, Németh Gábor - aki természetesen civilként sem szakad el a labdarúgástól, a sporttól.

Tóth Gábor

A visszavonult kapus, Németh Gábor (balról) már beilleszkedett  új csapatába. Mellette Király Gábor, Hegedüs Péter és Komláti István

A répcelaki születésű Németh Gábor hazai pályán, Répcelakon kezdett el focizni, profi pályafutása még 1996-ban a Haladásban kezdődött, három szezon alatt 45 alkalommal védte a zöld-fehérek kapuját. Aztán futballozott a Videoton, a Ferencváros, a Siófok, a Pécs, a Vasas, a Honvéd, a Kecskemét és a Paks színeiben. Tavaly még a Vasassal ünnepelhetett aranyérmet az NB II-ben majd nyáron úgy döntött, hogy befejezi a profi futballt. Sikeres pályafutást zárt le 40 esztendősen. A 2000/2001-es szezonban bajnoki címet nyert a Ferencvárossal (nyolc alkalommal állt a kapuban). A következő évben ezüstérmes lett a Fradival. A Vasassal 2006-ban Magyar Kupa-döntőt játszhatott, 2009-ben Szuperkupa-győztes lett a Honvéddal. Az 1999/2000-es szezonban pedig a Videotonnal nyert bajnokságot a másodosztályban.

Németh Gábor 304 NB I-es meccs után mondott búcsút a profi futballnak.

- A Vasas szeretett volna még szerződést hosszabbítani velem, és magam is úgy véltem, hogy két-három év még lett volna bennem a profik között, de úgy döntöttem, hogy elég volt, vége - árulta el Németh Gábor.

- A gyerekek Répcelakon kezdték meg az óvodát, iskolát, szerettem volna a család mellett lenni, elsősorban ezért tértem haza tulajdonképpen már három éve külön éltünk, nehezen bírtam ezt a helyzetet. Szép karrier van mögöttem. Már az fantasztikus élmény, hogy Répcelakról eljutottam egy Haladásig, egy Fradiig, egy Vasasig. Soha nem felejtem el azt a meccset, amikor a Haladás mezében bemutatkozhattam az NB I-ben azt pedig a legszebb álmaimban sem gondoltam, hogy 300 fölé tornászom az élvonalbeli mérkőzéseim számát. Sok szép sikernek, nagy meccsnek lehettem a részese. Kicsi hiányérzet talán azért van bennem, mert nem próbálhattam ki magam légiósként. Ebbe beleszólt egy csúnya sérülés: egy teremtornán a sípcsontomban megsérült egy ideg, részlegesen lebénult a lábam. Itthon nem tudtak mit kezdeni velem az orvosok,. Végül Király Gabi segítségével Berlinben meggyógyítottak nem volt egyszerű felépülni abból a sérülésből. De összességében elégedett vagyok a pályafutásommal és az életemmel is. Végigcsináltam 40 alapozást, kicsit furcsa, hogy most nem kell edzenem, de még nem hiányzik a futball. Igaz, a Répcelak edzéseibe azért már beszálltam. Alacsonyabb szinten még szeretnék védeni, de a napi edzésekre már nincs szükségem. Belevágtam a civil életbe is, február óta a Répcelaki SE elnöke vagyok, napi szinten május végén kapcsolódtam be a munkába. Elképzelhető, hogy az Illés Akadémián kapusedző leszek, illetve lehet, hogy szerepet kapok Király Gábor kapusiskolájában is. Most úgy érzem, hogy kerek az életem - zárta szavait Németh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!