Foci

2015.07.06. 14:18

Rotto Kupa tikkasztó hőségben

Szalafő - A Zala megyei színeket képviselő Csöde győzelmével ért véget a 22. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna nyílt férfi kategóriája. Remekül sikerült a rendezvény első két napja.

Tóth Gábor

A hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő kispályás labdarúgótorna szombaton a férfi együttesek mérkőzéseivel kezdődött - a résztvevő 32 csapatot nyolc négyes csoportba osztották a szervezők. Az első nap minden csoportból az első két helyezett jutott tovább. Vasárnap négy négyes csoport folytatta a küzdelmeket, nyolc gárda jutott az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé olyan csapatok kerültek, akiket talán sem a szurkolók, sem a szervezők nem vártak dobogóra. Igaz, a későbbi győztes Csöde a 2013-as ezüstérmével már jelezte, hogy benne van egy remek eredmény - amúgy először nyerte meg a tornát. A Vas megyei csapatok becsületét az Andante-Szentgotthárd mentette meg, begyűjtve a bronzérmet. A csapatok elkeseredett harcot vívtak a hőséggel is, kánikulai melegben zajlott le a torna. A szervezők felállítottak egy kerti zuhanyzót is, kellett a frissítés a játékosoknak. Szombaton különböző kiegészítőprogramok, így főzőverseny és zenés est színesítette a napot. Érdeklődőkben, szurkolókban nem volt hiány, remek hangulatban futballozhattak a csapatok. Belefért a két napba egy VIP-torna és egy utánpótlás erőpróba is.

A csödei Csongár Péter gólöröme a Lenti elleni döntőben
Fotó: Szendi Péter

- Minden elismerésem a játékosoké, roppant hőségben voltak kénytelen futballozni - fogalmazott a főszervező, Törő Miklós. - A nagy meleg kicsit rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésekre, gyorsan fáradtak a csapatok, akadt, akit idegileg is megviselt a kánikula. De a küzdelemre nem lehetett panasz, harcos meccseket vívtak a résztvevők, és akadt egy-két figyelemre méltó egyéni teljesítmény is. A szervezőknek, a futballistáknak is jár a köszönet, hogy minden gond nélkül lezajlott a torna. A Csöde abszolút megérdemelten nyert, kimagaslott a mezőnyből.

22. Rotto Kupa, végeredmény: 1. Csöde (Szommer ferenc, Csáki József, Horváth József, Csongár Péter, Szabó Péter, Szegleti Szabolcs, Somodi Sándor, Nyári József), 2. Team Belucci (Lenti), 3. NK Hodos (szlovén), Andante-Szentgotthárd. Különdíjasok, gólkirály: Kasza Krisztián (Czupi Csárda). Legjobb játékos: Csáki József (Csöde). Legjobb kapus: Horváth Máté (Team Belucci) Legharcosabb csapat (In-Kal különdíj): Zalacséb. VIP szponzori torna: 1. Muravidék (szlovén), 2. Lokomotív Siberia (Budapest), 3. NAKVI (Budapest). Utánpótlás: 1. Nádasd, 2. BB Olajütők Csákánydoroszló, 3. Rated FC Őrség, 4. Pankasz.

Július 11-én, szombaton a harmadik játéknappal folytatódik - és zárul a 22. Rotto Kupa. Az öregfiúk (+35) és az old boys (+44) mezőnye lép pályára 26 csapat vár bevetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!