Foci

2016.01.03. 07:56

Szabó Feri 60 éves - Szülővárosában, Celldömölkön köszöntötték a legendás csatárt

A 60 éves Szabó Ferencet köszöntötték hajdani játékostársai, barátai szombat este a CVSE sportegyesület klubjában.

Gyuricza Imre

Balhási István és Halmosi Zoltán a többiek nevében is méltatták a focilegendát. Halmosi Zoltán nem titkolta elfogultságát, kijelentette, hogy Feri volt akkora tehetség, mint Törőcsik vagy Nyilasi, de a pályafutása másként alakult. - Egy ilyen napon szükségtelen a múlton rágódni – tette hozzá – a fontos, hogy egy hajdani kiváló játékost, jó barátot köszönthetnek.

Szabó Ferenc szülővárosban, Celldömölkön  kezdte a labdarúgást, majd a Haladáshoz került, Szombathelyre. 1972 és 1973 között szerepelt az ifjúsági válogatottban, a Ferencvárosban is felfigyeltek rá, így 1974-től a Fradi játékosa lett és a következő idényben részese volt a Kupagyőztesek Európa-kupáján elért sikereknek, amikor a csapat a döntőbe jutott. A Fradiban összesen 159 mérkőzésen szerepelt, 79 gólt szerzett. Szombathelyre visszakerülve három idényt a Haladásban, kettőt a Sabariában játszott, az aktív labdarúgást Celldömölkön fejezte be 1988-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!