Foci

2014.11.20. 16:30

Tehetségek garmadája az ovis focikupán

A Váci Mihály Általános Iskolában idén is megrendezték a tehetségkutató ovis focikupát.

Médiaközpont

A tornán hat óvoda 4+1 fős csapatai vettek részt, a kispadon pedig 5 cserejátékos várt arra, hogy mesterük becserélje őket. A lurkók 12 perces meccseken mérték össze tudásukat.

Jancsó András, Tihanyi Olivér, Németh Gábor iskola igazgató, Rudolics Norbert U8 edző Illés Akadémia, Mikos Tamás pedagógus (Fotó: Médiaközpont)

Németh Gábor, az iskola igazgatója elmondta, hogy az óvodásoknak – a diákokhoz képest – kevesebb lehetőségük van arra, hogy ilyen rendezvényen megmutathassák tudásukat. Ezen a tornán a tehetségkutatást összekapcsolják a gyerekek kedvelt sporttevékenységével, a futballal. A cél, hogy a kis nebulók megszeressék a sportot és a tehetségesebbeket olyan klubok felé orientálja az iskola, mint a Haladás vagy a Viktória.

„Bízunk benne, hogy minél többen iratkoznak a Váci iskola elsős fociosztályába” - fogalmazott Mikos Tamás, az intézmény testnevelő tanára. Hozzátette: a sport nagyon sok jellemvonást alakít ki a gyerekekben, amelyeknek későbbi életükben nagyon sok hasznát vehetik. Ilyen például a küzdeni tudás, az elszántság, az akaraterő, és nem utolsó sorban a sport fejleszti a szorgalmat is.


Tihanyi Olivér is a Váci iskolában ismerkedett meg a sportággal. Mint mondta sokat köszönhet Mikos Tamásnak, aki elindította pályafutását. Az általános iskolából az Illés Akadémiára vezetett Olivér útja, az idei nyári felkészülést már a Szombathelyi Haladás felnőtt csapatánál kezdhette el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!