Foci

2014.06.20. 13:35

Veretlenül bajnokok a Váci iskola focistái

Pécs - A labdarúgó diákolimpia III. korcsoportos országos döntőjében a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fiúcsapata aranyérmet szerzett.

Horváth Erika

A diákolimpia III. korcsoportjának négy labdajátékában összevont országos döntőt rendeztek Pécsen. Labdarúgásban a Váci iskola fiúgárdája képviselte Vas megyét. A húszcsapatos mezőnyt négy csoportra osztották, a vácisokat az A jelűbe sorolták. A kalocsai Kunszt ellen 2-0-s győzelemmel kezdtek, majd a debreceni Petőfi következett 0-0-s döntetlennel. A kazincbarcikai Pollackot 2-0-ra verték, majd nagy fölénnyel, 5-1-re múlták felül a balatonfüredi Radnótit.

A bajnokcsapat. Álló sor: Azoitei Catalin edző-felkészítő, Huszti András, Buti Tibor, Tóth Csaba, Kónya Imre, Burai Erik, Edelényi Bálint, Bokor Bence, Varju Erika kísérőtanár. Guggolnak: Illés Bence, Tóth Dominik, Rédei Adrián, Nagy Bence, Nagy Kevin, Szalay Szabolcs, Németh Benjamin

 

A három győzelem és egy döntetlen csoportelsőséget ért. A folytatásban a B csoport második helyezettjével, a mohácsi Park utcai iskola csapatával találkoztak a szombathelyiek, és 2-0-s sikerükkel már az elődöntőben tudhatták magukat. Ott a békéscsabai Petőfi volt az ellenfél 1-0-s győzelmükkel a döntőbe értek a vasiak. A záró találkozón a budapesti Gloriett ellen 2-0-ra nyertek és ezután már az aranyérmet ünnepelhették. Igazán nagyszerű eredménynek örülhettek hiszen a hét mérkőzésükön hat győzelem és egy döntetlen volt a mérlegük, s az egész torna során csupán egyetlen gólt kaptak. A különdíjak sem maradtak el: a Váci iskola játékosa, Burai Erik lett a torna gólkirálya 7 találattal, a legjobb felkészítőnek pedig Azoitei Catalint választották. A csapat tagjai közül Bokor Bence, Edelényi Bálint, Nagy Kevin és Tóth Csaba már kétszeres diákolimpiai bajnoknak mondhatja magát, hiszen négy évvel ezelőtt is hasonló sikerben volt részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!