Foci

2009.09.14. 02:28

Viktória-győzelem Újpesten

Budapest - Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a Viktória az Újpest vendégeként diadalmaskodott 3:0-ra. A két csapat nem volt egy súlycsoportban.

Tóth Gábor

ÚTE: Lengyel - Nagy Sz., Lovászi, Trencsányi, Durkó - Szennai, Gyökeres (Gálik, 65.), Fogl, Nagy B. - Kakuk, Beke (Polyák, 73.). Edző: Farkas László.

Viktória: Szvorda - Tóth E., TÁLOSI, Horváth N. (Kovács E., 73.), Marsai - Tóth A., Megyeri (Borbély, 61.), Rácz - SZARVAS, Szuh (Papp, 45.), Tóth G.. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Rácz a 16. (11-esből), Szarvas a 17. és a 86. percben.

Sárga lap: Nagy B. a 31. percben.

16. perc: Rácz cselezte be magát a 16-oson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba (0:1).

17. perc: Marsai ívelt be balról, a hosszú oldalon érkezett Szarvas, és félmagasan, két lépésről, kapásból a kapuba belsőzött (0:2).

86. perc: A lesre játszó hazai védők között Rácz indításával Szarvas lépett ki, kapura tört, majd 13 méterről higgadtan a bal felső sarokba csavart (0:3).

Rendkívül rossz talajú műfüves pályán játszottak a csapatok, ami alaposan megnehezítette a futballisták dolgát.

A Viktória rögtön átvette az irányítást, és egyre jobban ellenfele fölé kerekedett. A tudásbeli különbség gyorsan két szombathelyi gólban realizálódott. A viktóriás lányok ezután úgy gondolták, hogy eldőlt a meccs, ezért visszavettek a tempóból, és a folytatásban már könnyedén focizgattak - pedig ha tartják a tempót, valószínűleg gólarányt javíthattak volna. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, az eredmény a hazaiakra nézve hízelgő.

Barczi Csaba elnök: - Az igaz, hogy minden győzelemért három pontot adnak, de én csak akkor lennék igazán elégedett a lányok Újpesten nyújtott teljesítményével, ha a két csapat közötti tudásbeli különbséget jóval több góllal domborították volna ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!