Foci Eb

2016.06.26. 19:56

Így szurkolnak a vasiak a sportháznál, Körmenden és Celldömölkön

Megyei körkép - A szurkolók többsége magyar győzelmet jósolt. Ismét megtelt a sportház, és ezúttal kint is hatalmas volt a tömeg.

Gyuricza Imre

Ahogyan eddig mindig, úgy most is ott voltunk ahol a szurkolók! A szombathelyi Tófürdőn már a délután minden a meccsről szólt, napozók egy csoportja arcfestéssel hangolódott a vasárnap esti meccsre. Este nyolc órakor pedig már minden irányból csapatostul tódultak a Sportházhoz, hogy a város legnagyobb kivetítőjén nézhessék végig, hogyan játszik történelmi meccset a magyar labdarúgó válogatott Toulouse-ban, hiszen Magyarország ötven év után először jutott tovább egy nagy torna csoportköréből. Már az első magyar mérkőzés alatt világossá vált, hogy Sportház kicsinek bizonyult a szombathelyieknek, így aki biztosan a város legnagyobb vásznán szerette volna nézni a belgák elleni mérkőzést az bizony jól tette, ha sietett, mivel odabent maximum ezren üvölthették együtt, hogy: hajrá magyarok!

A Sportház előtti téren azonban ezúttal egy 12 négyzetméteres szabadtéri kivetítőn is közvetítették a mérkőzést. Az Agora igazgatója, Parais István félig viccesen úgy fogalmazott, azért, hogy senki ne maradjon le a magyarok győzelméről. Mikor ezeket a sorokat írom 1¬0 az állás a belgáknak. Itt még úgy érezték a szurkolók, bármi lehet, igaz a belga gólt néma csend fogadta. Míg a szurkolók vidáman vártak a bejutásra, az Energy Dance Team és az Ataru Taiko ütőegyüttes hét és nyolc óra között közös produkcióval szórakoztatta a szurkolókat. A csordultig telt Sportházban a szurkolók szinte önkívületi állapotban buzdították a magyarokat, és a Ria-Ria Hungáriát skandálták. Természetesen most is megkérdeztünk néhány szurkolót, hogy milyen eredményre számít. Akik korábbi tudósításainkat is figyelemmel követték, tudhatják, hogy az első meccsen még bátortalanul jósoltak a szurkolók, mostanra azonban szinte mindenki a magyarok győzelmére számított.

Eleinte minden eddiginél forróbb volt a hangulat az Epcos szurkolói házában belül, és ezúttal kívül is. Úgy tudjuk, volt aki már este fél hétkor be akart jutni. A szurkolók húsz perccel a meccs kezdete előtt már állva skandálták, hogy Ria-Ria-Hungária, és énekelték a Soho party labdarugó himnusszá avanzsált számát, és aztán percekkel később már ezer ember énekelte együtt a magyar himnuszt. A közönség a belga gól után mintha kicsit kedveszegett lenne. Fél órával a meccs kezdete után meglepően csendes a szurkolás, de persze a kiélezett helyzeteknél egyből megélénkülnek a szurkolók. Király fantasztikus védésekor pedig természetesen kitört az ováció. A félidőben a legtöbben a helyükön maradtak, mindenki nyugtalan.

Együtt szurkolt a szombathelyiekkel, Hende Csaba országgyűlési képviselő is, de jó páran ott voltak a Weöres Sándor Színház színészei közül is. Kálmánchelyi Zoltánnal sikerült is pár szót váltanunk. Megtudtuk, nem kimondottan nagy focirajongó, de most természetesen az Eb minden meccsét végigszurkolta, a portugálok elleni döntetlent, pedig meg is könnyezte. Szerinte a belgák esélyesebbek, de azért jött el szurkolni ő is, hogy a magyarok nyerjenek. Csodálatos az, ami most történik ¬ tette még hozzá. Celldömölkön A KMKK előtti téren az önkormányzat és a tűzoltóság együttesen készítette elő a „terepet” a gondtalan szurkoláshoz. A kivetítőn közvetített német¬szlovák meccs azonban még nem hozta lázba a helyieket. Nem úgy persze a belga¬magyar. Körmenden két sörözőben gyülekeztek a focidrukkerek. Az egyik helyen a körmendi tűzoltók viszik a prímet, egyik kollégájuk révén pedig balogunyomi vendégszurkolóval is bővült a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!