Foci Eb

2016.06.26. 20:59

Kihozták a maximumot - A magyar válogatott 75 percig remekül tartotta magát Belgium ellen

Toulouse - Európa-bajnoki nyolcaddöntő mérkőzésen a magyar válogatott egészen a hajráig kiválóan helytállt, ám ekkor meg kellett hajolnia a nagyobb tudás előtt. Belgium 4-0-ra verte Magyarországot.

Pum András

Bernd Storck szövetségi kapitány három helyen is változtatott a legutóbbi, portugálok elleni kezdőcsapathoz képest. Kimaradt Korhut Mihály, Elek Ákos, Pintér Ádám, helyettük visszakerült a sárga lapok miatt Cristiano Ronaldóék ellen pihenő Kádár Tamás, Nagy Ádám és Kleinheisler László. Legalábbis a meccs előtt megadott összeállításban még ez szerepelt. Ám a bemelegítésnél Kleinheisler combizomhúzódást szenvedett, így mégis Pintér kezdett. Az ismét nagy számban elutazó, legalább 10 ezer magyar szurkolónak köszönhetően remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Belgiumból mintegy nyolcezer drukker látogatott el Toulouse-ba.

A kezdeti tapogatózó játék után Lukaku hatméteres lövését védte Király, majd De Bruyne próbálkozását is hárította. A belgák irányították a játékot, a 10. percben De Bruyne balról beívelt szabadrúgását Alderweireld nyolc méterről fejelte a léc alá (0-1). A magyarok lassan felocsúdtak a sokkból, ám a veszélyesebb helyzetek a nagy lendülettel játszó belgák előtt adódtak. De Bruyne közeli lövését védte Király, a másik oldalon Dzsudzsák 18 méteres próbálkozását fogta Courtois. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, a magyar csapat is vezetett néhány reményt keltő akciót. A 35. percben De Bruyne 18 méteres szabadrúgását Király bravúrral, ujjheggyel a felső lécre tolta. Két minutum elteltével Lovrencsics 20 méteres bombája centikkel suhant el a léc felett, majd Dzsudzsák lövése súrolta a bal oldalhálót. A félidőt Király bravúrja zárta.

Kádár Tamás (b) és a belga Romelu Lukaku a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Szünet után Király-bravúrral kezdődött a mérkőzés, Hazard bombáját ütötte a léc fölé a Hali kapusa. Aztán magyar percek következtek, az 54. percben Szalai ötméteres, gólba tartó fejese egy belga védőről pattant szögletre. beszorult a belga együttes. Izgalmas volt, lüktetett a meccs. A 66. percben Pintér bombája Alderwireld lábán megpattant, de Courtois bravúrral fölé tenyerelte a labdát. Három minutum után Juhász 12 méteres lövése zúgott el a jobb kapufa mellett. Nyomott a magyar együttes, egyre-másra vezette akcióit, a belga gárda gyors csatárai révén kontrákra épített. És nem is hiába. A 78. percben ugyanis egy Hazard balról pontosan belőtt labdáját az üresen felejtett, csereként beállt Batsuhay öt méterről a kapu közepébe vágta (0-2). S még nem volt vége. A 80. percben egy kontrából Hazard iramodott meg a bal szélen, sorra cselezte ki a védőket, befelé vezette a labdát, majd 19 méterről kilőtte a bal sarkot (0-3). A magyar csapat jobb híján a szépítő gólért ment előre, ám újabb gólt kapott.

Bernd Storck együttesének 75 percen keresztül komoly esélye volt a sikerre, ám szertefoszlottak a remények.

Címkék#foci EB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!