Gazdaság

2012.10.04. 17:45

200 fős leépítés az Epcos Kft-nél

Szombathely - Fejleszt, ugyanakkor a dolgozói létszámát a csökkenő rendelésállományhoz igazítja az Epcos Kft. Takács Balázs ügyvezető szerint a jövőt az itt kifejlesztett termékek jelentik.

Vas Népe

Takács Balázs mostani érdeklődésünkre elmondta, hogy a több beruházási projekt keretében összességében mintegy 1500 fős foglalkoztatási szintet vállaló Kft.-nél hosszabb időszakon keresztül több, mint 1950 munkatárs dolgozott, az elkövetkező időszakban a világpiaci folyamatok változása miatt pedig 1750 dolgozó tartós alkalmazására van lehetőségünk.


"A válság sajnos az EPCOS világpiaci értékesítésein is érezteti hatását, ami a szombathelyi egységre is kivetül, így a globális folyamatok által okozott helyzetben átszervezésre van szükség. A vállalat az érintett területeken dolgozó kollégák létszámát az alacsonyabb megrendelés-állományhoz kényszerül igazítani. Az elkerülhetetlen átszervezések az érdekképviseleti szervezetekkel folyamatosan egyeztetve, illetve a piaci folyamatok alakulását nyomon követve történnek. A vállalat az elmúlt hónapokban mindent elkövetett azért, hogy a szombathelyi telephelyen minél több munkavállalónak biztosítson munkahelyet, a vevői igények azonban tovább csökkentek. Így nyártól év végéig tartó időszakban létszámstop alkalmazása mellett összességében 200 fővel csökken a foglalkoztatott létszám", közölte Takács Balázs, hozzátéve: ezzel párhuzamosan folyamatosan dolgoznak azon, hogy a vállalat szombathelyi telephelyét a gazdaságos működés feltételeinek megfelelően fejlesszék, és felkészüljenek arra, hogy a válságból a vállalat és a helyi telephely is megerősödve kerüljön ki.
 
Az ügyvezetőtől ugyancsak megtudtuk, hogy a világszinten piacvezető üzletágakban tovább növelik a gyártókapacitást, s a helyben zajló kutatás-fejlesztési munkát is erősítik, hiszen, mint azt a korábbi példa is mutatja, új fejlesztésekre, új termékekre építve lehet elérni a megrendelés állomány bővülését, s ez által megteremteni további munkavállalók jövőbeni alkalmazásának feltételeit.


 

Kiss Tamás/Vas Népe cikke alapján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!