• cikk kép
  Jelentős a belvízkár Vas megyében

  A Rába, Csörnöc-Herpenyő és a Marcal idén többször kilépett a medréből - legutóbb az elmúlt napokban - jelentős anyagi károkat okozva a Vas megyei mezőgazdasági gazdálkodóknak.

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

 • cikk kép
  Továbbra is New York és London a világ két vezető pénzügyi központja

  Továbbra is New York és London a világ két vezető pénzügyi szolgáltatási központja az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport hétfőn ismertetett új globális rangsora alapján.

 • cikk kép
  Ár- és belvíz: hol és hogyan jelenthetik be a károkat a mezőgazdasági termelők?

  Az elmúlt időszak ár- és belvizei a mezőgazdasági termőföldeket sem kímélték. Több gazdálkodó is érdeklődik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságánál, hogy mit kell tenniük, hova és hogyan kell bejelenteniük a károkat.

 • cikk kép
  Csökkent az üzemanyagok ára

  Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

 • cikk kép
  Bajban az almatermelők

  Horvátzsidány -– Nem indult rosszul az idei szezon az almatermelők számára: a tél enyhe volt, fagy nem károsította az az ültetvényeket. A termés szép, viszont eladhatatlan.

 • cikk kép
  A sok eső ellenére is bőséges a termés

  Az idei rendkívül csapadékos időjárás nagy károkat okozott a szántóföldi növénytermesztésben, a zöldség- és gyümölcstermesztők azonban nem panaszkodhatnak: szép és bőséges a termés.

 • cikk kép
  Sok a panasz az új, online pénztárgépekre

  Szombathely - Szeptember elsejétől már csak online-pénztárgépeket használhatnak az üzletekben, vendéglátóhelyeken. Van, aki idejekorán beszerezte a szükséges eszközt, van, aki kivárt az utolsó pillanatig. Az online pénztárgép lényege, hogy folyamatos kapcsolatban van az adóhatósággal, amely gyakorlatilag minden, a gépbe beütött tételről azonnal értesül, bevételt ettől nem lehet eltitkolni az adóhatóság előtt. Beváltak az online-pénztárgépek? A vélemények megoszlanak.

 • cikk kép
  Elutasították a Savaria Takarékszövetkezet keresetét

  Elutasította a Fővárosi Törvényszék a Savaria Takarékszövetkezetnek a devizahitel-szerződések ügyében az állam ellen indított keresetét. Az első fokú határozatot - amely ellen 8 napon belül fellebbezni lehet a Fővárosi Ítélőtáblánál - hétfőn hirdették ki Budapesten.

 • cikk kép

  Interjú Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel

  Jön a pénz a gazdaságba

  Herend – A kormány az uniós fejlesztési pénzek 60-65 százalékát vállalkozásfejlesztésre kívánja fordítani. Mindezt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, amikor herendi lakossági fórumát követően interjút kértünk tőle.

 • cikk kép
  A helyi termékeké a jövő

  Hétfőn délelőtt rendezték meg a szombathelyi Tó vendéglőben a Natur-Kulinárium program zárókonferenciát.

 • cikk kép
  Meglódult a forgalom - Több a vendég a nyugati régióban, mint tavaly

  A nyugat-dunántúli szálláshelyeken az első félévben 646 ezer vendég 1964 ezer éjszakát időzött, ami 5,6 és 3,6 százalékkal több a tavalyinál. Az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka volt, ami 1,9 százalékos csökkenést jelent.

Magazinok