• cikk kép
  Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzés nyáron

  Némi javulást tapasztaltak a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a július elseje óta tartó nyári kiemelt ellenőrzések során – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

 • cikk kép

  A hazai gyümölcs fokozatosan váltja fel az importot

  Beköszöntött a dinnyeszezon

  Szombathely - Beköszöntött a dinnyeszezon, vagy még nem? – ez most a legfőbb beszédtéma a piacjárók között. Még a szakma is azon vitatkozik, hogy az olasz dinnye jobb-e vagy a magyar.

 • cikk kép
  Az állam megveszi az MKB Bankot

  A magyar állam 55 millió euróért megveszi a Bayerische Landesbank-tól a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) 99,9 százalékát Ezzel a bank hazai kezekbe kerül – jelentette be csütörtökön Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. A német tulajdonos vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkeemelést hajt végre a bankban. Ez azt jelenti, hogy a magyar adófizetőknek a bank megvásárlása nem kerül semmibe.

 • cikk kép
  Egységes gazdatámogatási rendszer

  Eredményes félévet tudhat maga mögött a falugazdászok és a független szaktanácsadói hálózat nyilvántartásának átvételével kialakított egységes gazdatámogató rendszer

 • cikk kép
  Területet vásárolt az ipari parkban a katalán cég

  Szentgotthárd – Ünnepélyes aláírásra került sok a polgármesteri hivatalban, az AMES Hungária és az önkormányzat területvásárlási szerződést kötött.

 • cikk kép
  Taroltak a kőszegi borok a büki Gyógy-Bor Napok Borversenyén

  Bükfürdő - A Bük Város Bora és a Fesztivál Bora címet, ezen kívül még két díjat nyert a kőszegi Tóth Pincészet a IX. Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál borversenyén. Tóth Gábor a családi vállalkozás képviseletében négyszer ment fel a színpadra, hogy átvegye a díjakat.

 • cikk kép
  Nem jó nagynak lenni: 1200 hektár felett megvonják a támogatást

  Vas megye - Az 1200 hektárnál nagyobb területeken gazdálkodók a jövőben nem kaphatnak területalapú támogatást - döntött hétfőn a kormány. A hír hidegzuhanyként érte a vasi termelőket: több tízmilliós kieséssel kell számolniuk egyes cégeknek, embereket kell elbocsátaniuk.

 • cikk kép

  A siker titka a sok sikér

  A nagy mennyiségű csapadék rontott a gabona minőségén

  Vas megye - Az utóbbi napok esős időjárása rontott a gabona minőségén, az eső „kimosta” a sikért a gabonából – véli a szakma.

 • cikk kép
  Pofás számlák

  Szombathely - Nem talált problémát a távhőcégek számlaformátumának vizsgálatakor a fogyasztóvédelem.

 • cikk kép
  A ragyogó terv - Négymillióból újul meg a homlokzat

  Celldömölk - A celldömölki Városért Alapítvány a legutóbbi testületi ülésen tájékoztatta a városi képviselőket arról, hogy 4 millió forinttal támogatja a Soltis színház homlokzatának teljes felújítását.

 • cikk kép
  Jó bornak is kell cégér

  Kőszeg -– A város és térsége helyi termékekre alapozó gasztronómiai kínálatával, s a kistermelők gyakorlati tapasztalataival ismerkedhettek a magyar-osztrák együttműködéssel megvalósuló Natur-Kulinarium projekt legutóbbi képzési napjának résztvevői.

 • cikk kép
  Fotó: Óriási fogás a Rábán! Zsédely Attila egy hetven kilós halat pecázott ki

  Ikervár - A Rábából fogott ki egy óriás halat Zsédely Attila múlt csütörtökön este.

Magazinok