• cikk kép
  Az F1 ma is vonzza a feketézőket

  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma–1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.

 • cikk kép
  Brókerbotrány - Mintegy 30 ezer Quaestor-ügyfél fér hozzá a kártalanításához

  Eddig mintegy 30 ezer Quaestor ügyfél részére mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Befektető-védelmi Alap (Beva) a kifizetéseket intéző OTP-nek, ebből hétfőig 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel - közölte a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) csütörtökön az MTI-vel.

 • cikk kép
  Jelölési hibákat talált a Nébih a kakaós tejeknél és italoknál

  Kakaós tejeket és italokat ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az összesen 39 termék, 19 kakaós tej és 20 ital vizsgálata szerint minőségi és biztonsági problémát nem találtak a szakemberek, kizárólag jelölési hibák miatt kellett a hatóságnak eljárást indítania - közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.

 • cikk kép
  Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában

  A jelentés szerint január-júniusban 44 167 gyermek született, ami 2 százalékos növekedés, ugyanakkor 68 483 ember halt meg, 7,8 százalékkal több, mint 2014 azonos időszakában.

 • cikk kép
  Csökken az üzemanyagok ára

  Csökkenti bruttó 9 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

 • cikk kép
  322 forintért is adnak gázolajat Vas megyében – újabb áresés a kutaknál

  Péntektől újabb árzuhanás lesz a hazai töltőállomásoknál: a benzin ára bruttó kilenc, a gázolajé bruttó nyolc forinttal csökken literenként.

 • cikk kép
  Elfogytak a bolti eladók - Csak a pénz és a szabadidő számít, no meg vonzó Ausztria is

  Szombathely - Hiába keresik a kisboltok a szakképzett eladókat, nem találják. Többnyire már abba is belemennének, ha olyan ember jelentkezne, aki legalább dolgozni szeretne. Sokan azt tartják, hogy csak a kevés fizetés miatt tűnnek el az eladók az üzletekből, de nem csak ez a probléma.

 • cikk kép
  Így is csökkentheti villanyszámláját!

  Napelemes tetőteraszt fejlesztettek ki Bécsben egy télikert árából. A gazdagon beültetett tetőkert és az átlátszó napelemekkel fedett, fából ácsolt pergola hűsít és évi 5500 kilowattórányi zöldáramot termel.

 • cikk kép
  Milliárdos viharkárok

  Az előzetes becsléseket meghaladó számú, több mint 13 ezer, a lakossági ingatlanokat érintő kárral kapcsolatos bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az augusztus 17-i vihar miatt. A károk becsült értéke meghaladja az 1,6 milliárd forintot.

 • cikk kép
  Már látható, mikor jön az újabb ukrán-orosz csata

  Az elemzők azt találgatják, hogy Ukrajna törleszti-e Oroszországnak az évekkel ezelőtt kapott kölcsönt, miután sajtóhírek szerint más hitelezőivel sikerült megállapodnia adósságai csökkentéséről. Az év végén esedékes visszafizetés elmulasztása az IMF-et is nehéz helyzetbe hozhatja.

 • cikk kép
  Kiderült, hogy hiányzik pénz a Quaestorból

  A Quaestornál tartott pénz nincs meg teljesen, az értékpapírok azonban a nem valós kötvények kivételével megvannak a Quaestor Értékpapírnál - több hónapnyi felmérés után erre jutott a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló.

 • cikk kép
  A NAV tenni akar a kisvállalatokért

  Dr. Varga Árpád a NAV társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese (megbízott elnök) üzent a KKV szektornak.

 • cikk kép
  Tudja mennyibe kerül valójában egy liter tej előállítása? - Bajban a vasi tejtermelők is!

  Ják – 80 és száz forint között van egy liter tej előállítási ára, miközben 67-75 forintért veszik meg a felvásárlók, a feldolgozók. Az áfacsökkentés segíthet a magyar tej helyzetén, szeptember elején összeülnek az Európai Unió mezőgazdasági miniszterei.

 • cikk kép
  Újabb komoly kritikát kapott hazánk

  A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

 • cikk kép
  Erre a napra vártak az autóhitelesek

  Hétfőn megtörténik a devizában felvett autóhitelek fixálása, hiszen a bankok a nemzeti banktól a tenderen elkérik azt a devizamennyiséget, amit az átváltáshoz használnak, és a 287,2 forintos árfolyamon megtörténik a hitelösszegek rögzítése. Az ügyfelek tehát nem éreznek már semmit abból, hogy hétfő reggel például a svájci frank 292 forint fölött forgott a devizapiacon - hangsúlyozta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Magazinok