• cikk kép
  A repce hozama a csúcson, a felvásárlási ár a mélyponton

  Az utóbbi évek slágernövénye az őszi káposztarepce: a vasi termés zöme exportra kerül, ahol nagy részéből üzemanyag lesz, kisebb részét itthon étolajként hasznosítják. Évről évre nagyobb területen termesztik a repcét, idén rekordtermésnek örülhettek a termelők.

 • cikk kép
  Devizahitelek - Összesen 79 keresetet nyújtottak be a bankok

  A határidő lejártáig összesen 79 hitelintézeti kereset érkezett a Fővárosi Törvényszékre az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban - mondta el Póta Péter, a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.

 • cikk kép
  Elhalasztotta az ítélethozatalt a K&H Bank devizahiteles perében a törvényszék

  Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

 • cikk kép
  Mol-INA-ügy - Egy választottbíróság megtiltja az INA-részvények eladását lapértesülések szerint

  Horvát sajtóértesülések szerint egy genfi nemzetközi választottbíróság hamarosan megtiltja a horvát kormánynak és a Mol magyar olajipari társaságnak, hogy eladják INA-részvényeiket a választottbírósági eljárás lezárásáig.

 • cikk kép
  Szeptembertől már csak online pénztárgép használható

  A vállalkozások szeptember 1-jétől már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra - figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

 • cikk kép
  Iparosodik a megye

  Szombathely -– A legfrissebb adatok szerint tovább nőtt az első félévben a megye ipari termelése.

 • cikk kép
  Megbukott a mozgóboltos

  Győr – Felkeltette a NAV ellenőreinek figyelmét az a mellettük elhaladó furgon, melyből hangosbemondón keresztül különféle pékáruk és cukrászkészítmények vásárlására buzdították az egyik kistelepülés lakosságát.

 • cikk kép
  A tavalyinál több lakás épült

  Szombathely – Idén az első félévben kiadott lakásépítési engedélyek száma Vas megyében 107, míg tavaly ugyanebben az időszakban 285.

 • cikk kép
  Csökkentik a tej áfáját?

  Budapest – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a tejtermelők és feldolgozók, valamint az ágazat szakmai szervezeteinek képviselői egyeztetést tartottak a tejpiac aktuális kérdéseiről, és javaslatokat fogalmaztak meg a kormányzat és az ágazati együttműködésben érdekeltek részére – tudatta lapunkkal az FM.

 • cikk kép
  Virágzik a parlagfű - Mindenki köteles területét kaszálni, gyommentesen tartani

  Tanakajd - – A parlagfű virágzik, a hatóság pedig szankcionál: elindultak azok az eljárások, melyek során büntetik az elhanyagolt terültek kezelőit.

 • cikk kép
  A munkanélküliek negyede már egy éve nem dolgozik

  Szombathely - –A júniusi jelentős ütemű csökkenést követően júliusban enyhén mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma. Az év hetedik hónapjában 5721 fő szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, amely az előző havinál 2 százalékkal, az egy évvel korábbinál pedig 29,4 százalékkal kevesebb.

 • cikk kép
  Bizakodók a hazai kkv-k

  Budapest – Habár a 2007-2013-as pályázati ciklus vállalkozások számára elérhető uniós forrásait már mind lekötötték, az új pályázati kiírások pedig még nem jelentek meg, a hazai kkv-k mégis bizakodóak az EU pályázatokkal kapcsolatban.