• cikk kép
  Több gyerekért több pénz jár - Ha Ausztriában dolgozik, az osztrák államtól is igényelhet családi pótlékot

  Körkép - Ausztriában a családi pótlék összege háromszorosa a hazai juttatásnak, az osztrák gyessel milliókhoz juthatunk. Lehet, hogy ön is jogosult a támogatásokra?

 • cikk kép
  A nyugdíj biztos bevételi forrás Magyarországon

  A nyugdíjasok nem annyira szegények, mint gondoljuk, foglalkoztatottságuk viszont az európai uniós átlag alatti hazánkban. A KSH összegzése ezekről is szól.

 • cikk kép
  Szombathelyi mérnökök munkáját dicséri az új töltőállomás

  Szombathely - Szombathelyen is van már lehetőség az elektromos autók töltésére, az első töltőállomás teljes egészében szombathelyi mérnökök keze munkáját dicséri.

 • cikk kép
  Durván nőtt a tévés reklámköltés

  A vállalatok tavaly kedvezmények nélkül 303 milliárd forintot, az előző évinél 20 százalékkal többet költöttek napi fogyasztási cikkek hazai tévéreklámjaira a Nielsen Közönségmérés Kft. felmérése szerint.

 • cikk kép
  Az szja-t fizetők fele szokta felajánlani adójának egy százalékát

  Budapest - A személyi jövedelemadót (szja) fizető mintegy négy és félmillió állampolgárnak nagyjából csak a fele ajánlja fel évek óta adójának egy százalékát, pedig ez a pénz leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

 • cikk kép
  Kezdődik a buda-cashesek kártalanítása

  A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba – tájékoztatta a Beva pénteken az MTI-t.

 • cikk kép
  Nagyobb szigor jön az autógyártókra

  Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be, melynek révén biztosítaná, hogy a gépjárműgyártók pontosan betartsák az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeket.

 • cikk kép
  Szja: fontos határidő közeleg

  Már csak hat napig lehet választani az eddigi legegyszerűbb bevallási módot, hogy az adóhatóságot készítse el az adózó helyett az szja-bevallást; a NAV számítása szerint, idén a több mint 4 millió bevallás harmadát készíthetné el.

 • cikk kép
  Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén: kevés a cafetéria

  Nem jó hír a dolgozóknak, hogy tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

 • cikk kép
  Ezerrel kevesebb a munkakereső Vas megyében

  Körkép – 1241 szombathelyi álláskeresőt tartottak nyilván az év elején, ez azt jelenti, hogy 2,32 százalékos relatív munkanélküliségi mutatóval kezdte az évet a megyeszékhely. A megyében a legnagyobb javulást Jánosháza és Vasvár statisztikája mutatta, közben Szentgotthárdon és Csepregen nőtt a munkanélküliség.

 • cikk kép
  Ennél olcsóbb már nem lesz a benzin

  Bár jelentősen lefelé módosította a kőolaj idei árára adott előrejelzését a Világbank, azonban elemzői úgy vélik, hamarosan véget érhet az áresés és megpattanhat a kurzus.

 • cikk kép
  Nem nyúltak az alapkamathoz

  A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén, közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

 • cikk kép
  Kezdődik az adóbevallási időszak

  Javában zajlik a bevallási nyilatkozatok kiküldése a munkáltatóktól a munkavállalók felé. Amennyiben az illető adóbevallásának elkészítésére az adóhivatalt kéri fel, különböző kritériumoknak kell megfelelnie.

 • cikk kép
  Hiába az árplafon eltörlése, hamarosan elfogynak a csok-lakások Vas megyében

  Érdemes sietni, mert alig van már csok-képes, új ingatlan Szombathelyen és környékén. Az sem segített a helyzeten, hogy pár napja eltörölték a 30 milliós árplafont. Milyen a kínálat? Körülnéztünk.

 • cikk kép
  Perre megy a Bankszövetség a gigabírság miatt

  A Magyar Bankszövetség benyújtotta hivatalos bírósági keresetét a BankAdat adatbázissal kapcsolatban kiszabott 4 milliárd forint összegű GVH büntetéssel kapcsolatban - adta hírül a szervezet.

Magazinok