• cikk kép
  Kezdődik a buda-cashesek kártalanítása

  A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba – tájékoztatta a Beva pénteken az MTI-t.

 • cikk kép
  Nagyobb szigor jön az autógyártókra

  Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be, melynek révén biztosítaná, hogy a gépjárműgyártók pontosan betartsák az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeket.

 • cikk kép
  Szja: fontos határidő közeleg

  Már csak hat napig lehet választani az eddigi legegyszerűbb bevallási módot, hogy az adóhatóságot készítse el az adózó helyett az szja-bevallást; a NAV számítása szerint, idén a több mint 4 millió bevallás harmadát készíthetné el.

 • cikk kép
  Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén: kevés a cafetéria

  Nem jó hír a dolgozóknak, hogy tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

 • cikk kép
  Ezerrel kevesebb a munkakereső Vas megyében

  Körkép – 1241 szombathelyi álláskeresőt tartottak nyilván az év elején, ez azt jelenti, hogy 2,32 százalékos relatív munkanélküliségi mutatóval kezdte az évet a megyeszékhely. A megyében a legnagyobb javulást Jánosháza és Vasvár statisztikája mutatta, közben Szentgotthárdon és Csepregen nőtt a munkanélküliség.

 • cikk kép
  Ennél olcsóbb már nem lesz a benzin

  Bár jelentősen lefelé módosította a kőolaj idei árára adott előrejelzését a Világbank, azonban elemzői úgy vélik, hamarosan véget érhet az áresés és megpattanhat a kurzus.

 • cikk kép
  Nem nyúltak az alapkamathoz

  A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén, közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

 • cikk kép
  Kezdődik az adóbevallási időszak

  Javában zajlik a bevallási nyilatkozatok kiküldése a munkáltatóktól a munkavállalók felé. Amennyiben az illető adóbevallásának elkészítésére az adóhivatalt kéri fel, különböző kritériumoknak kell megfelelnie.

 • cikk kép
  Hiába az árplafon eltörlése, hamarosan elfogynak a csok-lakások Vas megyében

  Érdemes sietni, mert alig van már csok-képes, új ingatlan Szombathelyen és környékén. Az sem segített a helyzeten, hogy pár napja eltörölték a 30 milliós árplafont. Milyen a kínálat? Körülnéztünk.

 • cikk kép
  Perre megy a Bankszövetség a gigabírság miatt

  A Magyar Bankszövetség benyújtotta hivatalos bírósági keresetét a BankAdat adatbázissal kapcsolatban kiszabott 4 milliárd forint összegű GVH büntetéssel kapcsolatban - adta hírül a szervezet.

 • cikk kép
  Adóbevallás - fontos kérdést tisztázott a NAV

  Azok is választhatják a bevallási nyilatkozatot, akiktől a munkáltató szakszervezeti tagdíjat vont le, és az egyszerűsített bevallás elkészítését is kezdeményezhetik az adóhatóságnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére hétfőn.

 • cikk kép
  Tuzson: változnak az otthonteremtési támogatás szabályai, cél az átlátható szabályrendszer

  Változnak az otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • cikk kép
  1500 bankkártyája van a férfinak: elmondta, miért

  Hatalmas eltérések vannak a bankkártyák között, ezért megérheti több plasztikot is kérnünk a bankunktól. Egy amerikai férfinak közel ezerötszáz bankkártyája van, amivel a különböző kedvezményeket kihasználja. Ugyan ez már extrém eset, azonban olyan kedvezményeket is kaphatunk több bankkártyának köszönhetően, amivel akár milliókat is megtakaríthatunk.

 • cikk kép
  Ez a változás szinte minden céget érinteni fog

  Január 13-án a Nemzetközi Számviteli Standard Bizottság (IASB) megjelentette a lízingekről szóló új IFRS standardot, amelynek értelmében a lízingbe vevőknek - egyes kivételektől eltekintve - minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben.

 • cikk kép
  Az MNB 69 millió forintra bírságolta a K&H csoportot

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 69 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a K&H bankcsoportot a tőkeszámítási, számviteli, kockázatkezelési, fedezetértékelési, informatikai, illetve befektetési és belső szabályozási tevékenységét érintő egyes hiányosságok miatt - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel. A K&H Bank tudomásul vette az MNB határozatát a pénzintézet közlése szerint.

Magazinok