Gazdaság

2014.09.10. 08:54

2015 közepétől lesz kötelező kamarai tagdíj

Szombathely - Sajtóreggelin tájékoztatta a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új szolgáltatásairól a médiumok képviselőit.

Peltzer Géza

Balogh Károly Zsolt főtitkár és Kovács Vince, a kamara elnöke. Fotó: Peltzer Géza

Kovács Vince, a kamara elnöke köszöntötte az újságírókat, beszámolót tartott Balogh Károly Zsolt főtitkár, Szabó Tímea igazgatási és szolgáltatási osztályvezető, Polgár Zsuzsanna képzési osztályvezető és Molnár Tamás gazdaságfejlesztési és pénzügyi osztályvezető is.

Elhangzott, hogy a kamara szélesítette tanácsadói hálózatát. A vállalkozók így a külső szakértőkkel egyeztetett időpontban találkozhatnak. Kérhetnek segítséget a többi között marketing, adó és számviteli, minőségirányítási kérdésekben is. A kamara pályaorientációs fórumot és állásbörzét is szervez, emellett a felső tagozatos diákoknak rajzversenyt hirdet "Mesterségem címere" címmel.

A kötelező (automatikus) kamarai díjfizetéssel kapcsolatban Kovács Vince elmondta: még folynak az egyeztetések, de szinte biztosra vehető, hogy 2015 közepétől bevezetik. A regisztrációs díjakat nem fizetőket folyamatosan szólítják fel, három felszólítás után egy kamarai szűrést követőem a NAV-hoz kerül az ügy, amely adó módjára fogja behajtani a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!