Gazdaság

2014.11.23. 15:20

220 új munkahely Szombathelyen

Szombathely – Zajlik az EPCOS 10,5 milliárd forintos fejlesztése Szombathelyen, a Csaba úton. A beruházás eredményeként a vállalat autóipari gyártó- és fejlesztő központot hoz létre.

Peltzer Géza

A beruházással egyidejűleg a vállalat 220 új munkatárs felvételét tervezi – tudtuk meg Saliga Enikő médiakapcsolati vezetőtől. A most zajló beruházás részeként olyan új autóelektronikai termékek fejlesztését és gyártását végzi majd az EPCOS Szombathelyen, mint a teljes kulcs nélküli nyitást és indítást lehetővé tevő rendszer, az automatikus távolsági fényvezérlő és optikai parkolást segítő rendszerek, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, a különféle táblafelismerők, alacsony sebességnél működő ráfutás megelőző rendszerek, elektromos kormányszervó, start-stop, automata sebességváltó-vezérlési rendszerek. A nagyberuházás részeként 13 ezer négyzetméter területen új termelőcsarnokkal és irodaépülettel bővül az EPCOS szombathelyi Csaba úti telephelye a Claudius Ipari Parkban.

Az irodaépületben kap helyet majd a vállalat oktatóközpontja. Fotó: Unger Tamás

Az új épületek szerkezetkészek, a nyílászárók jelentős részét is beépítették már, jelenleg a burkolási és tetőszigetelési munkák zajlanak. Már hetekkel ezelőtt elkezdődtek a belső munkálatok is: a gépészeti szerelés és a villanyszerelés munkáin dolgoznak most. Javában folyik a helyiségeket elválasztó falak felépítése is. Az épületek a tervek szerinti készültségi fokon állnak, a költözés tervezett jövő márciusi befejezése minden valószínűség szerint tartható lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!