Van lejjebb: 320 forintnál is olcsóbb lesz a dízel Szombathelyen

2017. június 13., 13:10 szerző: Bakos Ágnes fotós: Szendi Péter
komment
Szombathely – Sorban a negyedik árcsökkentés jön a benzinkutaknál: a benzin bruttó három, a gázolaj bruttó négy forinttal lesz olcsóbb.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy liter benzint 341 forintért, gázolajat 335 forintért tankolhatnak az autósok szerdától, országos átlagban a három-, valamint négyforintos ármérséklés után.

A különbségek továbbra is nagyok: az egyik ár-összehasonlító portál gyűjtése szerint Szombathelyen 28 forint az eltérés a benzinnél, 32 forint a különbség a gázolaj esetében.

Szerdától 332 forint lesz a legolcsóbb és 360 forint a legdrágább benzin, ha egy az egyben lecsapódik a kiskereskedelemben az árcsökkentés. Dízelnél várhatóan 319 és 351 forint lesz a két szélsőséges szombathelyi ár.

A benzin június eleje óta 11, a dízel 14 forinttal lett olcsóbb – a szerdai áresést is számolva. A szakértők számítottak az újabb, sorban negyedik árcsökkentésre, hiszen olcsóbb lesz az olaj és erősödött a forint. A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára ötven dollár alá, 48 dollár 44 centre csökkent a világpiacon, miközben fél százalékot erősödött a forint az amerikai dollárral szemben. A számok és arányok tükrében kettő-négyforintos heti áresést jeleztek a szakértők, vagyis nem valószínű, hogy péntekre ismét csökkenést jelentenének be.

Bakos Ágnes

2017. június 13., 13:10 szerző: Bakos Ágnes fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...