Gazdaság

2015.08.26. 10:13

322 forintért is adnak gázolajat Vas megyében – újabb áresés a kutaknál

Péntektől újabb árzuhanás lesz a hazai töltőállomásoknál: a benzin ára bruttó kilenc, a gázolajé bruttó nyolc forinttal csökken literenként.

Bakos Ágnes

Egy liter benzint átlagosan 342 forintért lehet tankolni, míg a gázolaj átlagára 338 forintra csökken – péntektől. Szerdán is csökkentek az árak: hét forinttal a benziné és három forinttal a gázolajé.

A holtankoljak.hu adatbázisa szerint, az újabb ármérséklés azt jelenti, hogy Vas megyében 322 forint lesz a legolcsóbb gázolaj, egy sárvári töltőállomás méri ennyiért, ha a nagykereskedelmi ármérséklést továbbítják a kiskereskedelmi árakra. A legdrágább dízel most Vas megyében 348 forint, azt egy rábafüzesi kútnál tankolhatjuk. Szombathelyen 338 és 347 forintért is tankolhatunk dízelt – a pénteki, nyolc forintos ármérséklés előtt.

A legdrágább benzint Szentgotthárdon mérik a megyében: egy liter 371 forint, miközben Celldömölkön, a legolcsóbb vasi kútnál 342 forintért adják. Szombathelyen 352 és 358 forintért is tankolhatunk 95-öst. Ezekből az árakból lehet leszámolni a kilenc forintot péntektől

Egyébként sorozatban ez a tizenharmadik benzinár-csökkentés itthon, a dízelnél volt közben stagnálás is. Az áresés folytatódhat, hiszen túlkínálat van a kőolaj piacán már most is, és az Egyesült Államok a következő hetekben dönthet Irán sorsáról, márpedig ha Iránt újra kiengedik a piacra, akkor tovább nőhet a kőolaj-túlkínálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!