Gazdaság

2015.09.21. 11:46

330 alatt is lesz benzin Vas megyében – Olcsóbb lesz a tankolás a dízeleseknek is

Körkép – Bruttó három forinttal csökkenti a Mol a benzin és a gázolaj árát is szerdán. Benzin esetében 27, a gázolajnál 22 forint a különbség a legdrágább és a legolcsóbb vasi kutak árai között.

Bakos Ágnes

328 forint lesz egy liter benzin szerdától a legolcsóbb Vas megyei kútnál, Celldömölkön. A legdrágább benzint a megyében Rábafüzesen mérik, a várható háromforintos ármérséklés után 355 forint lesz egy liter a 95-ösből.

Szombathelyen 334 és 343 forintért is adnak benzint szerdától, az országos átlagár pedig 337 forintra csökken.

A gázolaj literenkénti átlagára 343 forintra mérséklődik szeptember 23-án.

Szombathelyen 334 és 345 forintért is adnak dízelt – ha a három forintot leszámoljuk a jelenlegi árakból.

A holtankoljak.hu adatbázisa szerint Rábafüzesen a legdrágább a dízel: egy liter 349 forint lesz szerdától. A legolcsóbb egy sárvári kút a megyében: 327 forint lesz egy liter gázolaj a szerdai árcsökkentés után.

Az ármérséklés megfelel a várakozásoknak, hiszen a Reuters adatközlése alapján a múlt héten a benzin ára a mediterrán piacon átlagban 1,4 százalékkal, a gázolajé 1,8 százalékkal csökkent, miközben heti átlagban másfél százalékkal erősödött a forint a dollárhoz viszonyítva – emlékeztet a holtankoljak.hu.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!