Gazdaság

2015.05.13. 06:19

A fejlődés lehetőségei Pusztacsaládon: a falu kitörési pontja a vadászat lehet

Pusztacsalád idei önkormányzati költségvetése 24 millió forint. Ehhez szeretnének majd pályázati pénzeket nyerni, felújítani az önkormányzati hivatalt, amely egy épületben van az orvosi rendelővel és a könyvtárral, és aszfaltozni a főutcát.

Merklin Tímea

Nemrég épült meg egy buszforduló, és áprilisban kapott a falu egy közvetlen buszvonalat Kapuvárra, ez jelentősen javította a közlekedést. Csapó Gábor polgármester szerint a település egyik kitörési pontja az idegenforgalom, a vadászat lehet, hiszen egy nagy erdő közepén van a falu. (Annyi fa van, hogy a hivatal gázfűtését is lekapcsolták, kazánt vettek, fával fűtik.) A másik nagy lehetőség az ipari park létesítése egy 2,5 hektáros területen. Energiatermelési szektor felépítéséről szőnek terveket: mivel kukoricát, repcét, napraforgót termesztenek, ebből másodgenerációs biodízel üzemanyaggyártás kialakítása a cél. Csapó Gábort erősen foglalkoztatják a nap- és a szélenergia előállításának kérdései is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!