Gazdaság

2017.04.20. 08:16

A külföldi álláslehetőségek egyre vonzóbbak! (X)

Az álláskeresést higgadtan kell kezelni, különösen napjainkban, amikor a szakmák nagy része telített lett. Időbe telhet az is, hogy megfelelő állásajánlatra bukkanjunk. Amikor munkát keresünk, sok dolgot figyelembe kell vennünk. Az első szempont az, hogy olyan állást találjunk, amelyet szívesen csinálunk, és nem kényszerből. Ez azért nagyon lényeges, mert elmondható az, hogy a legtöbb időnket a munkahelyen töltjük, és egyáltalán nem mindegy, hogyan telnek a mindennapjaink.

Nagy különbség van aközött, hogy az ember gyomorideggel megy be a munkahelyére, és alig várja, hogy hazaérjen, mert egyszerűen nem boldog a munkavégzéstől, vagy nyugodtan és kiegyensúlyozottan megy dolgozni, ráadásképp még élvezi is, amit csinál. A második legfontosabb dolog a munkavégzés helyszíne. Amennyiben rábukkanunk egy álláshirdetésre, mindenképpen olvassuk át figyelmesen minden egyes sorát, mert kiderülhet, hogy hol található a munkahely. Ha messzebb található, mint ahol lakóhelyünk van, ilyenkor már érdemes számolgatni, hogy megérné e nekünk a távolabbi munkavégzés. Vannak olyan vállalatok, amelyek térítik a munkába járás költségeit.

Az állásinterjún erre mindenképpen kérdezzünk rá. Végül, de nem utolsósorban a bérezés is fontos, hiszen mindnyájunknak meg kell élnie. Akik családokat tartanak el, azok számára a fizetés kiemelt tényezőnek számít álláskeresés kapcsán. Az élet velejárója az, hogy az ember mindig többet szeretne. Vegyünk alapul egy családi házat, amely még nincs készen teljesen, de ahhoz hogy be legyen fejezve az építkezés pénzre van szükség. Mások pedig akár az idegen nyelvek területén szeretnének nagy sikereket elérni, esetleg nyelvvizsgát tenni, és magasabb pozícióba kerülni a munkahelyen.

A külföldi munkavállalás a fent említett két példára ideális lehet. A legnépszerűbb országok közé tartozik Nagy-Britannia, Németország, Svájc, és Ausztria is. Manapság számos blog, és könyv foglalkozik ezzel a témakörrel. A fizetések odakint lényegesen magasabbak, már csak ezért is érdemes lehet megpróbálni a külföldi munkát. Ehhez persze kellő bátorság, és legalább társalgási szintű nyelvtudás is szükséges.

Mindezeken felül tisztában kell lennünk azzal is, hogy a külföldi kint tartózkodás lelkileg is megviselheti az embert, ugyanis felütheti a fejét a honvágy, és a családdal, barátokkal eltöltött közös emlékek is. Ezeket muszáj leküzdeni, és másra összpontosítani. Persze mindez személyiségtől is függ, mert vannak, akik könnyebben túlteszik magukat a dolgokon, és vannak olyanok is, akiknek több időre van szükségük.

Külföldi álláslehetőségeket lehet találni a munka Szeged oldalra kattintva. A vendéglátás népszerű ágazatnak tekinthető a munkát vállalók körében. Számos étterem keres felszolgáló és szakács pozíciókba munkaerőt. Az állások betöltéséhez a legfontosabb a megfelelő munkahelyi tapasztalat megléte, valamint a megfelelő idegennyelvtudás is. Odakint csak magunkra számíthatunk, és a társalgási szintű nyelvtudás elengedhetetlen nem csak a szakmai, de a mindennapi életben is.

Nagy-Britanniában vonzó lehet az, hogy a legtöbb cég hetente utalja a fizetést, és akár ez is lehet egy motiváció arra, hogy a munkavállalók jól végezzék a munkájukat. A vendéglátáson kívül más álláslehetőségeket is lehet találni a honlapon, vagy a portál facebook és twitter oldalán is. Népszerű ágazatnak minősül még a turizmus is, azon belül a szobaasszonyi munkakör. Amennyiben első kézből szeretnénk értesülni a legújabb munkaajánlatokról, nem kell mást tennünk, mint feliratkozni a hírlevélre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!