Gazdaság

2017.04.25. 10:31

A különböző vállalatok nagyban befolyásolják elhelyezkedésünket! (x)

Munkakeresésnél sok szempontot figyelembe kell vennünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy hol fogunk dolgozni a közeljövőben. Mindenkinek az a célja, hogy hosszú távú munkára tegyen szert. Ezt megtehetjük, ha kisvállalatnál, vagy nagyvállalatnál dolgozunk. A multinacionális vállalatoknak számos előnyük van.

Az első és legfontosabb hogy a munkavégzés részlegekre van osztva. Ez azt jelenti, ha úgy döntünk, hogy nagyvállalatnál vetjük meg lábunkat, csak bizonyos munkafolyamatokra kell koncentrálnunk, amely az adott részleg hatáskörébe tartozik, míg ezzel szemben a kisebb cégeknél akár több mindent nekünk kellene csinálni.

A második legfontosabb hogy nagyvállalatoknál a legtöbb esetben csapatban kell dolgozni. Súrlódások, és összeszólalkozások bárhol előfordulhatnak, hiszen nem vagyunk egyformák, és nem mindenben érthetünk egyet. Olyan személyiséggel rendelkező embereknek érdemes dolgozni multiknál, akik felül tudnak kerekedni sérelmeiken és képesek együtt dolgozni. Lényeges szempont a vállalatok számára a hatékonyság.

A multinacionális cégeknél az alkalmazottak kaphatnak extra juttatásokat is a bérezésen felül, amelyekbe beletartozhat a cafeteria, céges laptop, telefon, autó használata. Mindezeken felül ingyenes vagy kedvezményes sportolási lehetőségre, valamint napi étkezésre is adódhat alkalom az alkalmazott számára. Minden nagycég szokott szervezni csapatépítő tréninget, vagy vállalati bulikat. Ezekre az eseményekre mindenképpen ajánlott részt venni, mert így jobban megismerhetik egymást a munkavállalók, és ezáltal a csapat még inkább összeszokhat, a munkavégzés könnyebbé válhat.

A munkahelyi környezet ugyanis fontos szempont minden nagyvállalat életében. Sajnos nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak a multinacionális vállalatoknak. Az egyik nagy hátrányuk, hogy nehezen ismerhetőek meg a kollégák, illetve jobbára csak munkahelyi kapcsolat alakulhat ki az alkalmazottak között. A másik nagy hátránya hogy a fontos információk nem minden esetben jutnak el az egyes részlegekre, ami feszültséget generálhat. A túlórázás egyre gyakoribb a nagyvállalatoknál. A családosok számára ez egyáltalán nem kifizetődő, hiszen a munkán kívül háztartást is kell vezetni.

Kisvállalatoknál azoknak érdemes elhelyezkedni, akik családias légkörre vágynak, és pontos kiszámítható munkakörre, valamint munkaidőre. A kisebb cégek hátrányai közé tartozik a kevesebb fizetés, valamint az hogy az alkalmazottnak kell szinte mindent csinálnia, ugyanis kis vállalatoknál nincsenek részlegek.

Bárhogyan dönthetünk vállalatok terén, azonban munkát találni úgy lehet a legkönnyebben, ha átnézzük a győri állások oldalt. A marketing egy dinamikusan fejlődő ágazat, amely korábban az Amerikai Egyesült Államokban volt ismert. Mára már szerte a világban elterjedt szakmáról lehet beszélni. Kis és nagyvállalatok egyaránt keresnek marketing asszisztens pozícióba alkalmazottat. A jelentkező leendő feladatai a következők lehetnek: meglévő marketing eszközök működtetése, újak bevezetése, marketing célú programok teljes körű megszervezése és lebonyolítása, arculat fejlesztés, image erősítés, online marketing eszközök használata, sajtófigyelés, és a vállalatot érintő sajtóanyagok archiválása.

Az elvárások cégenként eltérőek lehetnek: Jellemző a középfokú vagy felsőfokú végzettség, releváns szakmai tapasztalat marketing területen, tárgyalóképes angol nyelvtudás, a jelentkező legyen dinamikus személyiségű, önálló munkavégzésre, szoros együttműködésre alkalmas legyen a csapat többi tagjával, valamint jó problémamegoldó és szervező készséggel is rendelkezzen. További álláslehetőségek böngészhetőek a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!