Gazdaság

2015.07.23. 11:22

A lekvárfőzők napjai meg vannak számlálva – Hamarosan eltűnik a szombathelyi piacról a sárgabarack

A meggy és a sárgabarack is már csak egy hétig kapható a piacon, magyar dinnyét azonban egyre barátságosabb áron lehet kapni.

Lisztmayer Zsófia

Az időjárás nem kedvez a barackfajtáknak, bár nem mindenhol tette tönkre a termést a jég vagy a meleg. Asbóth Péterné eladó szerint a Balaton déli részéről származó sárgabarackot már csak egy hétig lehet kapni a piacon. Éppen ezért, aki még néhány üveggel növelné az eltett lekvármennyiséget, annak nem sok ideje maradt arra, hogy ezt megtegye. Őszibarackból viszont nem lesz hiány: egészen augusztus végéig, szeptember elejéig megtalálhatjuk a piaci standokon. Ha jó helyen keressük, akkor pedig nagyon ízletes lapos barackot is találunk. Ez utóbbi gyümölcs azonban könnyen megromlik, ezért hamar „lefut” a szezonja. Asbóth Péternétől megtudtuk azt is, hogy már szilvát is árulnak a piacon. A legfinomabb, Besztercei fajtára azonban még várnunk kell néhány hetet: egyelőre a President szilvával kell beérnie a gyümölcs kedvelőinek.

A magyar dinnye minőségével elégedettek lehetünk, ráadásul a múlt heti árakhoz képest jóval olcsóbban árulják a lédús gyümölcsöt. A meggy szezonja is utolsó napjait éli, talán egy hétig kapható még a piacon. Remélhetőleg hamarosan a szőlő ára is csökkenni fog, egyelőre csillagászati áron kínálják.

Címkék#piac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!