Gazdaság

2017.07.23. 17:05

A megyei Prima díj tíz kategóriájának legjobbjai

Tavaly óta új elnök, Szárnyas János építőipari vállalkozó vezeti a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas megyei területi szervezetét. Ehhez kapcsolódóan már 2016-ban is változott a nagy múltú és rangos megyei Prima díj rendszere.

Vas Népe

Szárnyas János már korábban utalt arra, hogy nagymértékben kíván támaszkodni az elnökség és a tagság együttes munkájára. Elmondta azt is, hogy sok változást szeretne, de azokat csak akkor hajtja végre, ha érzi a közösség támogatását és cselekvő segítségét. Már akkor vázolta elképzelését a VOSZ legismertebb társadalmi szerepvállalása, a Vas megyei Prima díj rendszerének megváltoztatására. Azóta gyakorlatilag megvalósultak ezek a változások.

Felvételünkön a 2016-os Prima díj főszereplői láthatók. A kategóriák győztesei közül kerül ki a három Prima díjas
Fotók: archív

A megye Oscarjának nevezett díj esetében 2016-ban már az országos díjaknak megfelelő kategóriákat alkalmazták, ezekre a kategóriákra gyűjtöttek jelölteket, majd azokból választottak egy-egy díjazottat. Az odaítélés menetéről érdemes tudni: kategóriánként több jelölés is lehetséges, ám ebben az esetben a VOSZ megyei elnöksége hozza meg a döntést a tíz kategóriagyőztes Vas megyei Prima díj jelöltről. Végül a tízből a három Prima díjast a megyei VOSZ tagsága szavazza meg titkosan. Tavaly a jelölésekbe bevonták a különböző területek szakértőit, elsősorban egy-egy volt Prima díjast.

Idén erre már nem volt szükség, mert az önkormányzatok, az intézmények, a VOSZ tagjai menet közben nagyon sok jelöltet ajánlottak az egyes kategóriákban. A jelölési folyamat végén az elnökség döntése alapján, a kategóriagyőztesek, tehát az idei Vas megyei Prima díj jelöltjei a következők:

magyar irodalom - Dragomán György

magyar színház- és filmművészet - Erdélyi János

magyar képzőművészet - Marosfalvi Antal

magyar tudomány - dr. Bátor György

magyar oktatás és köznevelés - dr. Czetter Ibolya

magyar építészet és építőművészet - Portschy Tamás

magyar sajtó - Pachnerné Horváth Erika

magyar sport - Kiss Zsolt

magyar népművészet és közművelődés - Németh Gyula

magyar zeneművészet - Földesi János

Az ifjúsági Prima díj jelöltjei Fodor Máté és Horváth Kristóf.

A tavalyi gálát megtisztelte jelenlétével Demján Sándor is

A fentiek közül hárman kapnak 1-1 millió forintos fődíjat, rajtuk kívül egy közönségdíjas és egy Ifjúsági Prima díjas kap 250-250 ezer forintot. A közönségdíjasra és az ifjúsági Prima díjas személyére csakúgy, mint tavaly, a vaol.hu-n, illetve a Facebookon lehet majd szavazni.

A három megyei Prima díjast a VOSZ őszi, megyei közgyűlésén a tagság fogja megválasztani.

A vállalkozók nagy eseménye, az idei Vas megyei Prima díjátadó gála október 13-án lesz Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!