Gazdaság

2017.01.11. 19:30

A modern város alapjai

Szombathely - Aláírták a Modern Városok Program szombathelyi támogatási szerződéseit. A város két külön dokumentumban csaknem 689 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Vadas Krisztina

Az egyik támogatási okiratban azt rögzítik, hogy a kormány a fedett uszoda további fejlesztésére és bővítésére irányuló tervekre, az állami beruházást előkészítő projektre összesen 188 millió 976 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. Ezt az önkormányzat felhasználhatja fejlesztési és üzemeltetési tanulmány készítésére, engedélyezési és kivitelezési tervek készítésére, valamint a projekt-előkészítésre. A támogatási időszak 2018. december 31-éig szól, eddig kell elvégezni a szerződésben foglalt munkákat.

A másik támogatási szerződésben a Szent Márton Terv második ütemében tervezett fejlesztési és rekonstrukciós munkákra biztosít támogatást a kormány, összesen 500 millió forint értékben. A Szent Márton Terv második ütemében végzik a Szent Márton utca és környezete rehabilitációját, itt a tanulmánytervhez, az engedélyezési és kiviteli tervekhez, a hatósági díjakhoz és a régészeti munkákhoz járul hozzá a kormány. A Romkert rekonstrukciójánál a megelőző régészeti feltárásokhoz, a koncepciótervhez, tanulmányok készítéséhez nyújtanak támogatást. Az Ady tér és környezete fejlesztéséhez szükséges tanulmánytervre, engedélyezési és kivitelezési tervre, illetve régészeti feltárásra és hatósági díjakra használható fel a Modern Városok Program keretében nyújtott összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!