Gazdaság

2014.09.17. 09:14

A sok eső ellenére is bőséges a termés

Az idei rendkívül csapadékos időjárás nagy károkat okozott a szántóföldi növénytermesztésben, a zöldség- és gyümölcstermesztők azonban nem panaszkodhatnak: szép és bőséges a termés.

Peltzer Géza

A nagybani piacokon minden kapható, sőt még a tavalyinál kissé olcsóbb árakon is  - tudtuk meg  a szombathelyi piacon Horváth Emil kereskedőtől. Hozzátette: az ország keleti részében nem volt annyi eső, mint itt, így a zöldség- és gyümölcspiac alig érezte meg a szélsőséges időjárást. Itt, a nyugati részen vannak termelők, akiknek kárt okozott a rendkívül csapadékos időjárás, de ha az általuk használt terület vízelvezetését megoldották volna, nem lenne most semmi problémájuk - magyarázta a kereskedő.

Fotó: Peltzer Géza

Azt azért hozzátette, hogy a burgonya kiszedésével gondok lehetnek, ha a mély talaj miatt nem lehet rámenni a területre. A hagymát, a gyökérzöldséget pedig szárítani kell csomagolás, szállítás előtt.

Az utóbbi napokban a piacokon megjelent a tök, a szőlő, a karfiol, a cukkini, a retek, a zeller.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!