Gazdaság

2015.07.16. 11:28

A szőlő horror áron kapható - a magyar dinnye is megjelent a piacon

Szombathely - Ezen a héten a vásárlók már magyar dinnyét is találhatnak a szombathelyi piacon, a sárgabaracklekvár alapanyagából sincs hiány a standokon.

Lisztmayer Zsófia

Az alföldi sárgabaracktermést szinte teljesen tönkretette a múlt heti viharos időjárás, azonban a szombathelyi piacon kapható Balaton környékéről származó gyönyörű barack, amelyből nem is lesz hiány Skerlec Andrásné eladó szerint. Ez jó hír a befőzésre készülőknek, hiszen drágulás sem várható a következő hetekben. A magyar dinnye megjelenése örömmel töltheti el a lédús nyári gyümölcs kedvelőit, nem lehet ugyanis panasz a hazai minőségre. Ezen a héten pedig már szedret is találtunk a piacon, a bogyós gyümölcs azonban kissé borsos áron kapható, csakúgy, mint a szőlő.

A lecsópaprika szintén újdonságnak számít a vásárcsarnokban, Horváth Károlyné ezért vásárolt is egy adaggal. A szombathelyi nyugdíjas szerint érdemes gyakran kijárni a piacra, hiszen a jó minőség mellett az árak sem olyan magasak. A kukorica szerelmesei szerencsésnek mondhatják magukat: korábbi áránál ugyanis most száz forinttal kerül kevesebbe egy cső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!