Gazdaság

2015.07.30. 16:30

Áfonya háromezerért a szombathelyi piacon

Szombathely – Megérett az idő arra, hogy megtöltsük télire a kamra polcait: a piacon kínált zöldségekből rengeteg fajta savanyúság, a gyümölcsökből pedig kompót és lekvár készülhet.

Lisztmayer Zsófia

Ha valaki az utolsó utáni pillanatban is sárgabarackot keresne a szombathelyi piacon, még mindig nem késő. Skerlec Andrásné eladótól megtudtuk, hogy még ezen a héten is sikerült a Balaton környékéről barackot hozni. Ez azonban már tényleg az utolsó lehetőség, amit azért is érdemes kihasználni, mert az elmúlt hetekhez képest nem emelkedtek az árak. Szilvát viszont egyre többet és több fajtát találni a vásárcsarnokban a következő hetekben. A csonthéjas gyümölcsöt pedig már a múlt hetinél is olcsóbban kapni.

Újdonságként jelent meg a piacon ezen a héten az áfonya és a szeder. Előbbihez azonban elég szélesre kell tárni a pénztárcát: csaknem háromezer forintba kerül az egészséges gyümölcs kilója. A késői málna és ribizli sem olcsó, ezt azonban ellensúlyozza némiképpen a gyümölcsök minősége, amire senki nem mondhat rosszat.

Magyar szőlőt is kapni már a piacon, az ára azonban nem túl barátságos: érdemes várni még egy-két hetet, ha igazán jóízűen szemezgetnénk belőle. A következő hetekben érdemes gyakrabban kinézni a szombathelyi vásárcsarnokba, ugyanis folyamatosan érkeznek majd az almafajták. Az első ezek közül a Gála lesz, amit két-három hét múlva lehet először megtalálni a piacon. Megjelent a standokon az alma-, és a cseresznyepaprika is, amelyekből már készülhet is a finom savanyúság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!