Gazdaság

2017.03.18. 09:31

Állás Veszprém városában: tanulás nélkül nem megy! (x)

Munkahelyet váltana, de úgy érzi, képzettsége kevés a kiszemelt pozícióhoz? Rendszeresen azzal szembesül, hogy szakmához kötöttek egyes munkakörök?

Legyen szó akár diplomához kötött területekről, akár OKJ-s bizonyítványt megkövetelő állásokról, tanulás nélkül biztosan nem sikerülhet anyagiak terén is kifizetődő munkára bukkanni.

A VeszprémÁllás és munka hirdetési oldal szerint is rendkívül fontos, hogy szakmát szerezzünk, és lehetőség szerint több lábon állva igyekezzünk elhelyezkedni a munkaerő-piacon. De mi a helyzet akkor, ha az iskolapadból olyan végzettséggel kerülünk ki, mely nem éppen keresett? Sokan szembesülnek ezzel a helyzettel és érik be az alacsonyabb szintű munkalehetőséggel is.

Vajon törvényszerűen így kell ennek lennie?

Lehetséges úgy munkát találni szakmánkon kívül, hogy abban egyszerre tapasztaljuk meg az anyagi és emberi megbecsülés vonzó kettősét is? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket veszünk górcső alá.

Veszprém állás: mire van kereslet?

Nem csak Veszprém állás kínálata kapcsán merül fel a kérdés, hogy mégis milyen végzettségű munkaerőre van szükség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az idegenforgalmilag frekventált régiók közelében a vendéglátás terén könnyebb elhelyezkedni, de a nagyvárosok egyébként is népszerűek az álláslehetőségek kapcsán.

Diplomával szintén egyszerűbben juthatunk megfelelő pozícióhoz a nagyobb lélekszámú városokban, de az egyes szakterületek képviselőre is szükség van szerte az országban. Amit a legfontosabb hangsúlyozni, az nem más, mint a hozzáértés. E tekintetben a pályakezdők még mindig nincsenek a legjobb helyzetben, hiszen sok esetben hiányzik a megfelelő gyakorlat és a szakmai tapasztalat.

A munkáltatók előszeretettel bízzák olyanokra a felmerülő feladatokat, akik már tudják, miként működik a gyakorlat, s nem csak a tankönyvekben látottakat igyekeznek átültetni a valóságba.

Pályakezdőként is van esély!

A tapasztalat iránti igény természetesen nem jelenti azt, hogy pályakezdőként teljesen esélytelenül indulnánk neki az álláskeresésnek. Veszprém állás ajánlatai kapcsán is bebizonyosodott, hogy nem csak a végzettség, de a talpraesettség és a magabiztosság is fontos tényezőnek számítanak. Ez utóbbiakat érdemes elsajátítani és tökélyre fejleszteni akkor is, ha pályakezdőként igyekszünk boldogulni a munkaerő-piacon.

Fiatalon általában könnyebbe vágunk bele újdonságokba. Ezt a képességet érdemes kamatoztatni, és akár szakmánkon kívül is próbára tehetjük szerencsénket. Ha egyelőre csak részmunkaidős munkahelyen találjuk meg számításunkat, vágjunk bele bátran.

Mellette akár tanulhatunk, vagy jelentkezhetünk valamelyik felsőoktatási képzésre is, megcélozva a későbbi nagyobb anyagi biztonságot. A lehetőségek száma végtelen, s soha nem szabad elfelejteni, hogy tanulni még harminc-negyven felett sem késő!

Diploma egyenlő a sikerrel?

A Veszprém állás lehetőségei iránt érdeklődők körében is gyakran felmerülő kérdés, hogy valóban megéri-e éveket az iskolapadban ülni és a diplomáért küzdeni. A tetemes mennyiségű tananyag mellett a ráfordított anyagiak sem elhanyagolhatóak. Vajon megtérül mindez a munkával töltött évek alatt? Fontos megemlíteni, hogy korántsem mindegy, melyik főiskola, egyetem mellett tesszük le a voksot. Egyes intézmények kifejezetten rossz hírűek az oktatás színvonalát és az onnan kikerült hallgatók tudását illetően.

Ha már érettségi után, vagy akár harmincon felül 4-5 évet rászánunk a dologra, akkor célszerű komoly prestige értékkel bíró intézmény mellett letenni a voksot. Miért fontos ez? Amennyiben magas szinten levő pozíciót pályáznánk meg diplomával, úgy a HR szakemberek rendszerint vizsgálni szokták azt is, hogy hol szereztük meg a papírt.

Veszprém állás kínálatában is gyakran tapasztalni, hogy a diploma még korántsem jelent egyet az anyagi biztonsággal. Tény ugyan, hogy sok kapu kinyílik a munkaerő-piacon akkor, ha felsőfokú végzettséggel rendelkezünk, de ez még igencsak kevésnek bizonyul az álmok megvalósításához.

Jó adag kemény munka, kitartás, magabiztosság és persze gyakorlati tapasztalat is szükségesek ahhoz, hogy valóban elindíthassuk karrierünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!