Gazdaság

2014.09.12. 18:01

Álláskeresők hátrányos helyzetben

Szombathely – A munkaügyi igazgatóság adatai szerint az álláskeresőknek közel 35 százaléka legfeljebb 8 általános iskolát végzett Vas megyében – Celldömölk és Vasvár körzetében a legmagasabb az alacsony iskolai végzettséggel rendelkező munkát keresők aránya a megyében.

Peltzer Géza

Az álláskeresők közel 30 százaléka már betöltötte az ötvenedik életévét, az átlagosnál Kőszeg, Sárvár és Szentgotthárd vonzáskörzetében magasabb az idősebb korosztály aránya.

Vas megyében júliusban 24 százalékot tett ki azoknak az aránya, akik már legalább egy éve nem találtak állást, a munkahelykeresés időbeli elhúzódása a celldömölki, a sárvári és a szombathelyi kirendeltség nyilvántartásában szereplő álláskeresőkre erőteljesebben jellemző.

Foglalkoztatás-helyettesítő támogatást az álláskeresőknek 23,4 százaléka kapott, az ellátási formában részesülők aránya négy kirendeltség ügyfélkörében haladja meg a megyei átlagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!